Do eurovoleb mají ČSSD vést nynější poslanci EP Poc a Sehnalová

30.11.2018 17:16

Do evropských voleb, které se budou konat příští rok v květnu, chce ČSSD na prvním místě nominovat europoslance Pavla Poce, na druhém další současnou europoslankyni Olgu Sehnalovou. Z nových tváří se má na kandidátce ČSSD o přízeň voličů ucházet například šéf mladých sociálních demokratů Radek Hlaváček. Seznam dnes sestavilo grémium ČSSD, schvalovat ho má příští sobotu v Hradci Králové širší vedení sociální demokracie, později ústřední výkonný výbor. „Jde o vyváženou kandidátku,“ řekl novinářům po jednání předseda ČSSD Jan Hamáček.

Do eurovoleb mají ČSSD vést nynější poslanci EP Poc a Sehnalová
Foto: Petr Kupka
Popisek: Olga Sehnalová

V rozpočtu, který budou sociální demokraté schvalovat za týden, počítá ČSSD na evropské volby s výdajem pět milionů korun, řekl Hamáček.

Znovu se o post v Evropském parlamentu nebudou ucházet zbylí dva zástupci ČSSD, Miroslav Poche, kterého ČSSD bez úspěchu navrhovala na funkci ministra zahraničí, a filozof Jan Keller. Hamáček také uvedl, že o vstup do Evropského parlamentu se nebude ucházet žádný ze zákonodárců působících v české politice.

„Je to z mého pohledu vyvážená sestava zkušených evropských politiků a nových tváří,“ uvedl. Dodal, že na dalších místech kandidátky budou někteří úspěšní komunální politici a političky.

V posledních eurovolbách byl Poc trojkou za Kellerem a Sehnalovou. Poc i Sehnalová se letos neúspěšně ucházeli o funkci místopředsedy sociální demokracie.

Čtyřiapadesátiletý Poc je europoslancem od roku 2009. Vystudoval biologii na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Po studiu pracoval v etologické laboratoři Fyziologického ústavu ČSAV, později jako městský ekolog a následně jako vedoucí odboru životního prostředí v Mariánských Lázních. V letech 1998–2002 byl místostarostou Mariánských Lázní. Členem ČSSD je od roku 1997.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Poslední „šleh“ zesnulého Miroslava Macka odnesla Černochová

14:35 Poslední „šleh“ zesnulého Miroslava Macka odnesla Černochová

Nejen jeden ze zakladatelů české pravice, ale také dlouholetý břitký glosátor politického dění. I to…