Do funkce ministra spravedlnosti bude dnes jmenován Pavel Blažek

03.07.2012 6:06

Místopředseda ODS Pavel Blažek se dnes stane novým ministrem spravedlnosti, do funkce jej jmenuje prezident Václav Klaus. Dosud méně známý brněnský právník nahradí dalšího místopředsedu občanských demokratů Jiřího Pospíšila, kterého se premiér Petr Nečas minulou středu náhle rozhodl odvolat.

Do funkce ministra spravedlnosti bude dnes jmenován Pavel Blažek
Foto: ods.cz
Popisek: Ministr spravedlnosti Pavel Blažek

Na Pražský hrad ke jmenovacímu aktu zamíří Blažek na desátou dopoledne, o půl hodiny později už jej do úřadu uvede premiér. Na následném briefingu na ministerstvu spravedlnosti zřejmě padne také otázka, zda Blažek jmenuje vrchní státní zástupkyní v Praze Lenku Bradáčovou. Ještě Pospíšilovi ji do této funkce navrhl nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman.

Integrita Bradáčové

V rozhovoru pro dnešní Mladou frontu Dnes Blažek uvedl, že "principální problém" s jejím jmenováním nemá. "Chci se s ní ale nejdříve potkat a ověřit si osobně její integritu," řekl listu.

Nečas Pospíšilovo rychlé odvolání zdůvodnil neschopností ministra rozpočtově a manažersky zvládat resort. Okamžitě se však objevily spekulace, že skutečným cílem bylo zabránit tomu, aby Bradáčová, vnímaná jako nekompromisní bojovník s korupcí, mohla usednout do významného křesla.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…