Do prdele s Izraelem. Migrantští žáci v Německu sprostě odmítli slavit památku holocaustu. Ředitel je za to ještě pochválil

31.01.2017 20:28

27. ledna si celý svět připomíná památku obětí holocaustu. Nejinak je tomu i v Německu, které vyvražďování milionů lidí za druhé světové války rozpoutalo. Má to ale háček. Někteří muslimští migranti odmítají účast na akcích u příležitosti uctění památky milionů zavražděných lidí. Vadí jim totiž zmínky o Židech. Škola jim vyšla vstříc a nečinně přihlížela, kterak navíc na výroční den hanobí Židy a Izrael. Ředitel školy proti tomu nic nenamítá, naopak vítá diskusi, která se o tématu rozpoutala.

Do prdele s Izraelem. Migrantští žáci v Německu sprostě odmítli slavit památku holocaustu. Ředitel je za to ještě pochválil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

Ve městě Gelsenkirchen ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko se měli studenti zúčastnit vzpomínkové akce u příležitosti Mezinárodního dne památky obětí holocaustu, jenž je stanoven na 27. ledna. V tento den roku 1945 osvobodila sovětská vojska koncentrační tábor Osvětim. Studenti se měli vyfotit s nápisem „Pamatujeme“. Pamětníků nacistického vražedného šílenství totiž ubývá a není v zájmu světa, aby se na něj zapomnělo a někdy v budoucnu se opakoval.

Server deníku Der Westen přinesl informace o tom, že někteří muslimští studenti, kterých stále přibývá (Severní Porýní- Vestfálsko je nejčastějším cílem imigrační vlny) netáhli se svými spolužáky za jeden provaz a odmítli se akce zúčastnit. „Proč se pořád mluví o Židech? Svět má přece i jiné problémy,“ poznamenal k tomu jeden z muslimských studentů. Jiný na tabuli napsal od srdce "Do prdele s Izraelem, osvoboďte Palestinu".

Celou zprávu najdete zde.

Na škole studuje asi 550 studentů a přibližně 40 procent z nich pochází z Turecka nebo jiných muslimských zemí. Jeden ze členů studentské rady, Florian Beer, považuje za přirozené, že na škole probíhá diskuse i na toto téma. S kontroverzními výroky už mají studenti i učitelé své zkušenosti.

Ředitel školy Günter Jahn diskusi u příležitosti připomínky hrůz holocaustu vítá. „Je důležité, že zazní i kritika. Ta je přece základem diskuse,“ zdůraznil Jahn. Není bez zajímavosti, že vůči nemuslimským rodinám v Německu se podobná tolerance neuplatňuje. Jedna rodina dostala pokutu 300 euro za to, že rodiče zakázali dítěti navštívit mešitu, a to i navzdory tomu, že šlo o povinnou školní akci.

Izraelský deník The Jerusalem Post varuje před přílišnými ústupky muslimským studentům. Deník varuje, že ve světě je antisemitismus znovu na vzestupu a této vlně je třeba čelit. Proto by si i muslimští studenti v Německu měli připomínat hrůzy holocaustu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…