Do řeckého tábora shánějí gynekoložky. Muže by na sebe imigrantky nenechaly sáhnout

30.04.2016 18:12

Chybějící gynekoložky nyní trápí těhotné ženy v uprchlickém táboře Idomeni na řecko-makedonské hranici. Ženy muslimského vyznání se totiž muži většinou nenechají ošetřit. O tom, že chybějící lékařky, zdravotní sestry či porodní asistentky nyní shánějí i čeští dobrovolníci, píše server Aktuálně.cz.

Do řeckého tábora shánějí gynekoložky. Muže by na sebe imigrantky nenechaly sáhnout
Foto: Peter Števkov
Popisek: Pochod imigrantů

Těhotných žen je přitom v uprchlickém táboře celá řada. I přestože se Idomeni vylidňuje, protože řecká policie vyzývá k odchodu – vzhledem k uzavření Makedonie, porody jsou zde velmi časté. Uprchlíkům zde navíc chybějí i jídlo, hygiena a teplé oblečení.

Původní text ZDE.

Koordinátorka společnosti Pomáháme lidem na útěku Petra Quirke tak nyní na webových stránkách organizace vyzývá k akci. „Stojíme o gynekoložky, sestry, porodní asistentky i ženy, které mají nějaký ten porod za sebou, něco prožily a chtěly by přijet na nějaký čas pomoci,“ vyzývá. Podle ní panují v táboře tragické hygienické podmínky. Ženy většinou nemají ani dostatečnou výbavu pro novorozeně. 

Koordinátorka Marcela Janáčková dodala, že přicházející lékařky či zdravotnice by byly napojeny na zdravotnické dobrovolnické organizace. V oblasti je podle ní stále asi patnáct tisíc lidí, kterým Czech team, jak si koordinátoři říkají, poskytuje základní pomoc. V oblasti působí od začátku března.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…