Nová migrantská trasa má vést přes Česko. Převaděči už ji doporučují

30.04.2016 7:05

Česko se stalo ze země, které je třeba se vyhnout na zemi přátelskou k uprchlíkům. Alespoň podle specializovaného webu pro uprchlíky www.w2eu.info (Vítejte v Evropě), který radí, kudy jít a kde sehnat převaděče. Informuje o tom dnešní Mladá fronta Dnes.

Nová migrantská trasa má vést přes Česko. Převaděči už ji doporučují
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Kolem iráckého města Dahúk je nespočet uprchlických táborů

A převaděči už zkoušejí štěstí. Bavorská policie podle listu zadržela v noci na čtvrtek čtyři vozidla, která převezla uprchlíky z Česka do Německa. Další dvě skončila těsně před hranicemi. Česká policie před týdnem zastavila na Domažlicku maďarskou dodávku s 26 běženci, z toho bylo deset dětí.

Bavorský list Passauer Neue Presse dokonce mluví o nové pašerácké trase uprchlíků po uzavření balkánské cesty.

Budeme příhraničí velmi pečlivě sledovat

Bavorští policisté tak kategorické soudy vynášet ještě nechtějí. „Je příliš brzy soudit, jestli poslední případy jsou úhybným manévrem převaděčů. Budeme příhraničí rozhodně velmi pečlivě sledovat a spolupracovat s českou policií,“ říká bavorský policejní mluvčí Frank Koller.

Připouští, že přes Česko může vzniknout nová migrační trasa, kudy budou běženci proudit do Německa. Proto bavorská policie kontroly v pohraničí posiluje, a jak na místě zjistil reportér MF Dnes, soustředí se i na menší přechody.

Po překročení hranice máte téměř stoprocentní jistotu, že jste sledováni

Silnice z Čech do Bavorska přes šumavský hraniční přechod Strážný je úzká, klikatá a polovina aut jsou Češi jedoucí za prací v Bavorsku. Na české straně hranice většinou nepotkají policistu, ale jen co přejedou hranice, mají téměř stoprocentní jistotu, že jsou sledováni.

Denně zde hlídkují civilní tmavá BMW či Audi s maskovanými majáky. Jezdí sem a tam mezi Freyungem a bývalým přechodem ve Philippsreutu. Zastavují auta s cizí poznávací značkou a kontrolují, zda nepřevážejí imigranty.

Český ministr vnitra Milan Chovanec včera podnikl kroky, aby současné napětí v příhraničí uklidnil. „Požádal jsem policii o prověření těchto informací a nejsou v žádném případě pravdivé,“ komentoval informace o nové pašerácké trase přes Česko.

A rovnou německým sousedům slíbil, že kdyby se počet zadržených vozidel u hranic zvyšoval, nasadí policie okamžitě své lidi u přechodů do Bavorska. Podobně jako od loňského léta kontroluje automobily u hranic s Rakouskem, tedy na příjezdu do země.

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…