Doktor Macek se zamyslel: Co si české stádo ještě nechá líbit?

06.06.2014 15:09

Doktor Miroslav Macek se ve svých čtvrtečních glosách strefoval do pokuty, kterou dostal premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) za to, že jmenoval Andreje Babiše do vlády bez lustračního osvědčení. Komentoval také projev amerického prezidenta Baracka Obamy, který prohlásil, že největším nepřítelem Evropy je Rusko a Vladimir Putin. Podle Macka ztratil Obama soudnost a uměle vytváří protivníka.

Doktor Macek se zamyslel: Co si české stádo ještě nechá líbit?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Premiér Sobotka dostal v přestupkovém řízení pokutu 10 tisíc korun, protože jmenoval Andreje Babiše ministrem financí. 

Mimozemská civilizace nás zkouší a brzy nás vyhubí

„Jsem více a více přesvědčen, že si nás vybrala nějaká mimozemská civilizace, aby prakticky vyzkoušela, kde je hranice toho, co si ještě české stádo homo sapiens nechá líbit,“ glosoval Macek a dodal, že se zvýšilo nebezpečí, že nás mimozemšťané časem vyhubí.

„Tak podle Obamy je zřejmě největším nepřítelem Evropy Putin a Rusko,“ pokračoval Macek v další glose. Nevěří, že by si kdokoli „mimo pražskou schwarzenbergskou kavárnu“ myslel, že Rusko má ambice usurpovat střední a západní Evropu.

Budeme vyhazovat peníze na zbrojení kvůli prezidentovi, který ztratil soudnost?

Macek tvrdí, že prezident Obama ztratil soudnost. „Opravdu a vážně chceme vyhazovat naše peníze na zbrojení jen kvůli americkému prezidentovi, který ztratil soudnost a snaží se řešit vytvořením nepřítele domácí problémy?“ zeptal se.

Co přesně napsal Miroslav Macek:

"Premiér jmenoval do funkce ministra člověka bez lustračního osvědčení a úřad městské části mu za to udělil pokutu 10 tisíc korun. Jsem více a více přesvědčen, že si nás vybrala nějaká mimozemská civilizace, aby prakticky vyzkoušela, kde je hranice toho, co si ještě české stádo homo sapiens nechá líbit. Nebezpečí, že nás časem vyhubí, se opět zvětšilo.

Tak podle Obamy je zřejmě největším nepřítelem Evropy Putin a Rusko. Možná měl namísto do Polska zajet do Marseille a projít se tam pár čtvrtěmi bez ochranky. Ale vážně: opravdu si někdo mimo pražskou schwarzenbergskou kavárnu myslí, že současné Rusko má ambice usurpovat střední a západní Evropu? Opravdu a vážně? Opravdu a vážně chceme vyhazovat naše peníze na zbrojení jen kvůli americkému prezidentovi, který ztratil soudnost a snaží se řešit vytvořením nepřítele domácí problémy?"

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …