Doktor Macek triumfuje: Já vám říkal, že do toho Klaus nepůjde

29.08.2013 16:51

Miroslav Macek, někdejší ministra a člen nejužšího vedení ODS, m.j. „zachránce“ Václava Klause po tzv. sarajevské atentátu, napsal v pondělí ve svém každodenním komentáři, že je přesvědčen, že bývalý prezident přijme kandidaturu za jakýkoli politický subjekt jen tehdy, bude-li si jist vítezstím na pravici.

Doktor Macek triumfuje: Já vám říkal, že do toho Klaus nepůjde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

„Maje osobní zkušenost s přesvědčováním Václava Klause, aby kandidoval na předsedu OF, troufám si tvrdit, že přijme kandidaturu v nějakém politickém uskupení pouze a jedině tehdy, když bude silně přesvědčen o tom, že vyhraje. V tomto případě tedy tehdy, kdy by byla velmi reálná šance, že by toto uskupení (či strana) získalo ve volbách více hlasů než TOP 09 a stalo se nejsilnějším politickým subjektem napravo,“ napsal v pondělí Miroslav Macek.

„Zatím se mi žádný případný slepenec takový nejeví, ovšem Václav Klaus to z Hanspaulky může vidět jinak…,“ poněkud opatrně doplnil. Přeci jen, ani on do hlavy hlavě státu na odpočinku nevidí...

V dnešní glose k své pondělní poznámce připojil krátký odstavec. „Dnes jen dodávám: neviděl to jinak. Počká si na výsledek voleb a pak se rozhodne, zda nějaký politický subjekt bude v jeho očích dostatečně vhodný pro další spolupráci. Sám novou stranu nezaloží, neboť teď nemá po ruce lidi, kteří by to svedli.“ Macek to viděl a říkal, navzdory téměř všeobecně rozšířené hysterii na straně jedné a nadějnému očekávání na straně druhé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…