Donalda J. Trumpa si vypěstoval už Sovětský svaz. Rusko ho teď zcela ovládá, stojí v nové knize

29.11.2017 8:30

Americký deník The New York Times pokračuje ve svém „tažení“ proti Donaldu Trumpovi a v jednom z mnoha komentářů prezidenta opět obviňuje z udržování vazeb na Rusko. Mimo jiné dokonce tvrdí, že důkazů je v podstatě až příliš.

Donalda J. Trumpa si vypěstoval už Sovětský svaz. Rusko ho teď zcela ovládá, stojí v nové knize
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

„Za poslední měsíce se v médiích objevilo nespočet důkazů, které svědčí o propojení Trumpa s Ruskem a tedy i o jeho lhaní, když tvrdí opak. Je paradoxní, že těch důkazů je vlastně až příliš mnoho. Je téměř nemožné si je všechny udržet v paměti. Je nepochybné, že americký prezident je ovládán cizí mocností,“ píše Michelle Goldbergová a zmiňuje knihu „Collusion: Secret Meetings, Dirty Money, and How Russia Helped Donald Trump Win“, kterou napsal Luke Harding.

Anketa

Souhlasíte s premiérem Sobotkou, že bez přijetí eura se staneme ,,,satelitem" a ,,ztratíme vliv na rozhodování v EU"?

4%
96%
hlasovalo: 8236 lidí

Lidská paměť je dle Goldbergové krátká a tak i ona dle svých slov na některé z jasných důkazů, které údajně prokazují vinu Trumpa, zapomněla. „Po přečtení knihy mám zase o něco jasněji. Kniha si neklade za cíl objasnit všechna tajemství, která vazby amerického prezidenta na Kreml zahrnují. Dávno již není třeba řešit, jestli nějaká taková spolupráce existuje. Klíčovou otázkou tedy aktuálně zůstává, jak rozsáhlá tato spolupráce byla.“

Celý text v angličtině je ZDE.

Liberální komentátorka Goldbergová bere za bernou minci i materiály, které na zakázku demokratů „vyrobil“ na Trumpa bývalý britský špion Christopher Steele. „Sám Harding považuje Steeleho za důvěryhodného, byť on sám poukazuje, že jeho zjištění jsou přesná asi ze 70 až 90 %. Je tedy poněkud obtížnější zjisit, které z pasáží knihy plně věřit. Hardingova kniha je nicméně neocenitelná při shromažďování ohromného množství důkazů,“ míní americká novinářka.

To tvrdí Goldbergová přesto, že podle Hardinga si předchůdce Ruska, tedy Sovětský svaz, „pěstoval“ Trumpa již od 80. let minulého století, což je zatím, objektivně řečeno, asi nejbizarnější obvinění kritiků amerického prezidenta. Na druhou stranu autorka komentáře zmiňuje ještě další text k tématu, který publikovaly The Times. Píše se v něm o nelibosti ruských kritiků prezidenta Putina, kteří vyčítají americkým liberálům až příliš velkou fixaci stran napojení Trumpa na Kreml.

„Podle ruských kritiků tak američtí liberálové v konečném důsledku jen posilují představu o Putinovy coby výjimečném stratégovi. Někteří američtí liberálové si myslí, že Trumpa stvořilo Rusko a on nemá nic společné s naší zemí. Já osobně si to nemyslím. Trump je pravý Američan. Jeho kampaň, založená na rasové a náboženské nesnášenlivosti, akcentovala nejtemnější dějiny USA. Putin přece nestvořil Republikánskou stranu, která Trumpa nominovala,“ uzavírá Goldbergová.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…