Donalda Trumpa pranýřují ze všech stran. Pustil se do něj už i tento muž

11.12.2015 19:02

Republikánský kandidát na prezidenta USA Donald Trump má na svědomí již mnoho kontroverzních prohlášení a vystoupení. Za to poslední si však vysloužil vlnu kritiky od běžného lidu, celebrit, náboženských osobností i celých zemí. Poté, co chtěl zakázat muslimům vstup do USA, proti němu vystoupil člověk, jehož Trump označuje za přítele, a tím je Muhammad Ali. Informují Novinky.cz

Donalda Trumpa pranýřují ze všech stran. Pustil se do něj už i tento muž
Foto: repro Fox News
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

„My, muslimové, se musíme postavit těm, kdo zneužívají islám pro svůj osobní prospěch,“ řekl legendární boxer ve svém prohlášení pro televizi NBC. „Praví muslimové vědí, nebo by alespoň měli vědět, že se naše náboženství nikoho na islám obracet nesnaží.“

Boxer následně vyzval politiky k tomu, aby bojovali za osvětu, skrze kterou by měli lidem ukázat, „že islám a džihádismus nejsou jedno a totéž“. Poté odsoudil teroristické útoky obecně.

Na Trumpovu hlavu ale padá kritika ze všech stran. Britský premiér, Bílý dům, demokrati i republikáni, ti všichni jsou pobouřeni jeho vystupováním.

Celý text zde

Dokonce se objevila petice, jejímž cílem je zakázat Trumpovi vstup na území Velké Británie. Ta má již dostatek podpisů proto, aby se jí musela zabývat britská justice.

Ve Spojených arabských emirátech dokonce strhávají jméno Donalda Trumpa z jeho golfových hřišť a developerských projektů a obecně se snaží jej vymazat z veškerého veřejného prostoru.

Proti Trumpově kandidatuře na prezidenta protestovaly před jedním z jeho hotelů stovky lidí, kteří se vymezovali proti „islamofobii, arabofobii a xenofobii“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…