Doprava hledá přepravce pro trasu Ostrava - Olomouc

27.03.2012 17:03

Ministerstvo dopravy 26. března odeslalo do Úředního věstníku Evropské unie a do národního informačního systému veřejných zakázek oznámení o zahájení nabídkového řízení na železničního dopravce mezi Ostravou a Olomoucí. Tím bylo fakticky zahájeno otevírání trhu veřejných služeb v přepravě cestujících v oblasti dálkové železniční dopravy.

Doprava hledá přepravce pro trasu Ostrava - Olomouc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlaky Českých drah

„Pro Ministerstvo dopravy je otevření trhu veřejných služeb na železnici zásadní prioritou, nikoli však samoúčelně, ale s cílem dosažení co nejlepšího poměru mezi cenou veřejných služeb a jejich dosahovanou kvalitou,“ oznámil ministr dopravy Pavel Dobeš.

Předmětem nabídkového řízení bude výběr dopravce, který bude za ekonomicky nejvýhodnějších podmínek poskytovat kvalitní cestování. Mezi ně se řadí např. částečná nízkopodlažnost vozidel, klimatizace vnitřních prostor nebo také poskytnutí internetového připojení, zajištění občerstvení ve vozidlech a podobně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…