Dragouni vždycky zastrašovali lidi. Senátor Veleba oceňuje, že Američané přiznali barvu

29.03.2015 16:49

Senátor Jan Veleba (SPO) ostře zúčtoval s americkým konvojem, který dnes vjel či ještě teprve vjede v případě severních Čech na naše území. Jízda amerických vojáků v nás má podle předsedy SPO vzbudit strach. Odvozuje to z názvu celé akce "Dragounská jízda".

Dragouni vždycky zastrašovali lidi. Senátor Veleba oceňuje, že Američané přiznali barvu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

"Název dragouni je odvozen od tzv. dragonády, což byla násilná rekatolizace s pomocí vojáků, která proběhla v 17. století. To jsou evropská historická fakta a jsem si téměř jist, že toto pojmenování dnešního průjezdu amerických vojáků naší zemí ve třech (!) směrech není vůbec shoda okolností," píše Veleba.

Text najdete také zde.

Pokud má jízda toto pozadí, a senátor prý nemá důvod o tom pochybovat, pak v nás má tato jízda vzbudit strach a udržet poslušnost. Je prý zaměřena na zastrašení obyvatel zemí, kterými projíždí, nikoliv Ruska. To díky mezinárodním smlouvám přesně ví, jaké zbraně Američané mají, a jedna kolona je opravdu nemůže rozhodit. Proto je podle něj směšné tvrdit, že tato demonstrace síly míří právě k Moskvě.

Veleba navíc zdůrazňuje, že své informace nečerpal z veřejnoprávních médií. Těm prý nevěří, raději používá mnohem věrohodnější cizojazyčné zdroje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…