Dvořák: ČT přinese nové zprávy i novou stanici pro děti

25.03.2012 10:13

Nové zprávy, které má Česká televize přinést na Apríla, byly ještě před svým spuštěním obdařeny skandálem jedné z hlavních tváří. Daleko větší vrásky než aféry osobností ČT však dělá Petru Dvořákovi skutečnost, že televizní zábava se ocitá v hluboké krizi.

Dvořák: ČT přinese nové zprávy i novou stanici pro děti
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Petr Dvořák

Česká televize hodlá od 1. dubna překvapit diváky novou podobou hlavní zpravodajské relace Události. Ještě dříve, než k tomu došlo, překvapila ovšem jedna ze čtyř moderátorek Aneta Savarová - bulvární deníky totiž otiskly její fotografie, na nichž jako modelka předváděla spodní prádlo. Společně s tím přišlo na přetřes, že měla aféru se ženatým kolegou, na kterého posléze podala trestní oznámení pro obtěžování.

Podle šéfa ČT Petra Dvořáka tyto aféry nejsou natolik závažné, aby se tím vedení veřejnoprávní stanice muselo zabývat. „Aneta Savárová má za sebou několikaletou kariéru profesionální reportérky, moderátorky a novinářky. Tato kritéria jsou pro ČT rozhodujcí,“ podotkl Dvořák v rozhovoru pro deník Právo.

I přes to však přiznává, že je pro instituci, kterou vede, důležité, aby se její osobnosti nestávaly předmětem spekulací v různých bulvárních kauzách.

Televizní zábava je v krizi, uznává Dvořák

To souvisí i s tím, že podle Dvořákových slov není pro ČT sledovanost prioritním ukazatelem, nýbrž důvěryhodnost. Přestože nepopírá důležitost diváckého zájmu, přichází Česká televize s novým systémem hodnocení pořadů. „Jedná se o systém nazývaný Public Value, který pomáhá definovat nejen kvalitu, ale zároveň pomáhá určit, jak jsou jednotlivé pořady finančně náročné a efektivní,“ upřesňuje Dvořák.

Úkolem ČT bude podle něj také přinášet zajímavé a především inovativní zábavní formáty. Televizní zábava je totiž podle současného ředitele ČT a bývalého ředitele Novy v krizi. Zřejmě i z toho důvodu se chce Česká televize daleko více věnovat filmové koprodukci. A také specializovaným kanálům, které nabídnou divákovi tematiku na míru. Nejnověji plánují spustit stanici pro děti. Dvořák věří, že do provozu bude kanál uveden koncem roku 2012.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…