Evropa je v pohybu. Musíme se zastat toho, co je poctivé. Byli jsme na pochodu pro rodinu

15.08.2015 13:35

Mladí křesťanští demokraté již tradičně pořádali Pochod pro rodinu, jenž je reakcí na pochod na podporu sexuálních menšin Prague Pride. Zúčastnilo se ho asi 70 lidí. Pražský radní pro kulturu Jan Wolf, jenž zároveň vede pražské křesťanské demokraty, prohlásil, že je Evropa v pohybu a my musíme hájit to, co je poctivé. Rodinu.

Evropa je v pohybu. Musíme se zastat toho, co je poctivé. Byli jsme na pochodu pro rodinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radní Jan Wolf

Pochod pro rodinu odstartoval na rohu Washingtonovy ulice u Ministerstva průmyslu a obchodu. Účastnilo se ho asi sedmdesát lidí. K vidění byl jen jeden transparent, na němž se pravilo, že Mladí křesťanští demokraté podporují rodinu. Účastníci se vydali ke Stavovskému divadlu, kde zazněly projevy několika řečníků.

Jedním z nich byl také radní pro kulturu v Praze Jan Wolf (KDU-ČSL). „Rodina je základ státu, Evropa je v pohybu a je naším úkolem, abychom se zastali toho, co je poctivé,“ prohlásil.

Stát by měl zakládání klasických rodin podporovat všemi možnými způsoby. Tak to alespoň viděli účastníci, které podpořili předseda křesťanských demokratů Pavel Bělobrádek, kardinál Dominik Duka nebo bývalý ředitel politického odboru Kanceláře prezidenta republiky Ladislav Jakl. Z vrtulníku pochod monitorovala policie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…