Evropa je v prdeli, napsal Jan Zahradil, když poslouchal Merkelovou

27.08.2015 7:26

Europoslanec Jan Zahradil (ODS) se na svém facebookovém profilu tvrdě opřel do německé kancléřky Angely Merkelové, která se ve středu při návštěvě uprchlického centra ve městě Heidenau vymezila proti projevům nesnášenlivosti vůči běžencům a zdůraznila, že Německo podá pomocnou ruku každému, kdo ji potřebuje.

Evropa je v prdeli, napsal Jan Zahradil, když poslouchal Merkelovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil (ODS)

„Čtu, poslouchám, co říká Merkelová, a nevěřím. Naprostá ztráta smyslu pro realitu. To si může dovolit možná tak Juncker nebo nějaká podobná nula. Ale jestli takhle hovoří nejmocnější politik(-čka) EU, tak je celá Evropa v prdeli,“ reagoval Zahradil na slova německé kancléřky.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

V Heidenau minulý týden demonstrace proti ubytovně pro uprchlíky přerostly v násilnosti, které trvaly tři noci. Do potyček se zapojili pravicoví extremisté i anarchisté a při výtržnostech byly zraněny desítky policistů. Kolem ubytovny pro běžence musela policie vztyčit plot, aby zajistila bezpečí lidí uvnitř.

Německá kancléřka Angela Merkelová, která uprchlické centrum v Heidenau navštívila včera, projevy nesnášenlivosti proti uprchlíkům odsoudila. „Německo pomůže, kde je pomoc potřeba. To je součástí naší identity. Je ostudné a nechutné, co jsme tady museli zažít. Nebudeme tolerovat ty, kteří zpochybňují důstojnost jiných lidí,“ prohlásila Merkelová dle deníku Die Welt. „Všichni musíme jasně ukázat, že nemůže být tolerance s těmi, kdo snižují hodnotu jiných lidí. Nemůže být tolerance s těmi, kdo nejsou připraveni pomoci tam, kde právo i lidskost pomoc přikazují,“ dodala.

Podle německé kancléřky musí mít každý, kdo prchá z vlasti kvůli politickému pronásledování nebo před občanskou válkou, právo na spravedlivé posouzení žádosti o azyl a rovněž na to, aby se k němu přistupovalo lidsky. Merkelová v této souvislosti slíbila, že její vláda bude v září jednat se zástupci měst o způsobech, jak jim ulehčit při zvládání uprchlické vlny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…