Evropa vidí, co je ten náš oligarcha zač. Babiš narazil na strop, jásá Johana Hovorková

01.12.2018 14:35

Oligarcha tvrdě narazil. S pomocí Evropské komise se Česko tomuto predátorovi možná konečně ubrání. Těmito slovy okomentovala současné problémy předsedy vlády Andreje Babiše (ANO) publicistka Johana Hovorková na serveru Forum24.cz.

Evropa vidí, co je ten náš oligarcha zač. Babiš narazil na strop, jásá Johana Hovorková
Foto: Screen: FTV Prima
Popisek: Premiér Andrej Babiš v pořadu Názory bez cenzury.

Český premiér Andrej Babiš má problém. Ukazuje se, že se Evropská komise zabývá jeho střetem zájmů v otázce čerpání dotací pro Holding Agrofert. Babiš sice svou firmu odložil do svěřenského fondu, ale Komise zkoumá, zda si nezachoval ve svých firmách vliv. Pokud Komise dospěje k závěru, že Babiš je skutečně ve střetu zájmů, Češi, Moravané a Slezané možná budou muset vracet miliardy korun.

Publicistka Johana Hovorková na serveru Forum24 vyjádřila velké potěšení nad tím, že Babiš u Evropské komise narazil. „Oligarcha, který zneužívá své politické postavení k vlastnímu obohacení. To je charakteristika českého premiéra Andreje Babiše, která je nyní známa po celé Evropě. Babiš narazil na strop toho, co je možné. Nelze si dovolit všechno, nelze jen šermovat slovy jako kampaň nebo lež. Předseda vlády doposud porušoval všechna myslitelná pravidla, protože mu v tom nikdo nebránil. Jenomže Evropskou unii neovládá a on to dobře ví. Ostatně i proto zrušil své plánované vystoupení v Evropském parlamentu v lednu 2019,“ napsala Hovorková.

Publicistka nepochybuje o tom, že Babiš Agrofert řídil i ve chvíli, kdy vstoupil do politiky v roce 2013 a řídil ho dál, i když vstoupil v platnost zákon o střetu zájmů, který přijala ještě vláda Bohuslava Sobotky (ČSSD), ve které byl Babiš ministrem financí. Hovorková stejně tak nepochybuje o tom, že Babiš Agrofert řídil dál i ve chvíli, kdy se stal premiérem. Pokud někdo má přece jen nějaké pochybnosti, má se podívat, jak se proměnil obsah deníků MF Dnes a Lidových novin od doby, co je Babiš koupil.

Evropská komise si prý uvědomuje, že nemusí dotovat „oligarchu s autoritářskými sklony“, jak Hovorková Babiše popsala. S pomocí Evropské komise se prý Česko může predátorovi Babišovi ubránit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Toto není pokus o přepisování dějin...“ Oslavy osvobození. Bez ruské vlajky i hymny

10:13 „Toto není pokus o přepisování dějin...“ Oslavy osvobození. Bez ruské vlajky i hymny

Několik tisíc lidí se zúčastnilo pietního aktu a následného doprovodného programu v Muzeu na demarka…