Evropě vládne opilec. Další nehezké podrobnosti o fungování předsedy Junckera

25.07.2016 20:24

Server belgického deníku Le Soir si klade otázku, co se to děje s předsedou Evropské komise Jeanem-Claudem Junckerem, když je o něm teď tak málo slyšet na politické scéně. Je snad nemocný? Nebo propadl démonu alkoholu?

Evropě vládne opilec. Další nehezké podrobnosti o fungování předsedy Junckera
Foto: juncker.epp.eu
Popisek: Jean-Claude Juncker

Před časem přinesl server Politico spekulace o tom, zda předseda Evropské komise nečelí démonovi alkoholismu. O Junckerově přílišném pití se psalo už v roce 2014, když byl Juncker navržen do pozice předsedy EK. Bylo o něm přitom známo, že jde o notorického kuřáka, který se neštítí skleničky ginu. „Někteří jeho političtí kolegové z Lucemburska dokonce v žertu říkali, že Jean-Claude Juncker není ve své kůži, když zrovna nepije,“ píše server.

Říká se, že Jean-Claude Juncker nebývá často přítomen na jednáních komise, ale jsou to jen spekulace. Nikdo z Junckerova okolí se k tomu nechtěl vyjádřit – ani vše potvrdit, ani vše vyvrátit. Faktem podle serveru deníku je, že Juncker dokáže vést dlouhé politické hovory a držet se při nich podstaty věci, to by nenapovídalo to, že je nemocný či pod vlivem alkoholu.

Celý text ve francouzštině naleznete zde

Na druhé straně není tajemství, že se Juncker choval velmi neformálně např. na jednáních se zahraničními státníky v Rize v Lotyšsku na jaře 2015. Maďarského premiéra Viktora Orbána dokonce přivítal v duchu zvolání „To je ten diktátor,“ a smál se přitom. Podnapilý mohl Juncker být i na jednáních EU v červnu 2015 o uprchlické krizi. Juncker byl viditelně naštvaný a možná i podnapilý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…