Evropští barbaři, narcistická drbna. Takto to schytala britská královna v čínských médiích

12.05.2016 19:24

Čínská média vracejí úder Západu. Poté, co se do Číny dostal výrok britské královny Alžběty o tom, že chování čínské delegace bylo „velmi hrubé“, odpověděl čínský list The Global Times zcela jednoznačně. Západní média jsou barbarská. Informují Lidovky.cz.

Evropští barbaři, narcistická drbna. Takto to schytala britská královna v čínských médiích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přivítání čínského prezidenta Si Ťin-pchinga na nádvoří Pražského hradu

Médii proletěla zpráva o rozhovoru britské královny Alžběty a policistky Lucy D'Orsiové, která měla na starost bezpečnost čínské delegace během návštěvy prezidenta Si Ťin-pchinga ve Velké Británii, kdy královna konstatovala, že policistka měla „smůlu“, že dostala zrovna tuhle službu a že delegace byla „velmi hrubá“ k britské velvyslankyni.

To mnohé překvapilo, jelikož je královna známá především tím, že si své názory nechává pro sebe a její rozhovory se na světlo světa málokdy dostanou.

Čínský vládní list The Global Times však situaci využil k tomu, aby zkritizoval západní média, která podle něj neměla právo něco takového zveřejňovat. Podle nich by bylo „drzé a hulvátské“, pokud by se západní média rozhodla zveřejnit nahrávku úmyslně.

Celý text zde.

Dále však list uvedl, že královnino prohlášení nebude mít žádný vliv na vztahy obou zemí.

„Nezdvořilé narcistické drbny v médiích, cenící své tesáky, stále nesou stopy neuhlazenosti barbarů. Věříme nicméně, že trvalým kontaktem s 5 000 let starou civilizací Východu (Číny) budou dělat pokroky,“ stojí v textu.

Čínské ministerstvo zahraničí výroky britské královny „banalizovalo“ a návštěvu prezidenta v Británii označilo za „nesmírně úspěšnou“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…