Exekuce ČSSD se blíží, píše server

21.04.2016 6:52

ČSSD je blízko exekuci. A to kvůli tomu, že nehodlá zaplatit advokátu Zdeňku Altnerovi více než 300 milionů korun. Altner vyhrál nad ČSSD v soudním sporu. Píše o tom server Echo24.cz.

Exekuce ČSSD se blíží, píše server
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exekuční lepící štítky

Oslovení odborníci tvrdí, že exekuci teď nic nebrání. Sociální demokraté si jí jsou asi vědomi, a tak včera zaplatili dvě pohledákvky za zhruba tisíc korun Altnerovým věřitelům. Tím se snaží exekučním procesu vyhnout.

„ČSSD tímto krokem plní vůči Zdeňku Altnerovi, zároveň se tak brání hrozbě exekuce ze strany jeho věřitelů,“ potvrdil Jiří Chvojka, mediální zástupce advokátní kanceláře ČSSD. I přesto se podle oslovených odborníků ČSSD nevyhýbá exekuci. A to z důvodu odmítání uhrazení peněz přímo do rukou Altnera. 

Původní text ZDE.

Tomu, že návrh ještě nebyl podaný, se diví známý právník Tomáš Sokol. LDěláme desetitisíce vymáhání a všechny jsou takové, že když po nabytí právní moci druhá strana nezaplatí, dáváme to exekutorovi. Já osobně bych takový krok očekával,“ řekl Sokol.

V případě, že by k exekuci majetku skutečně došlo, soudní exekutor by postupoval tak, jak mu ukádá zákon. "Tedy od postižení bankovních účtů, pokud ty nebudou stačit k uspokojení nároku, bude pokračovat dále k přikázání pohledávek až například k prodeji movitých věcí a ve finále i nemovitých věcí,“ řekl mluvčí Exekutorské komory Petr Vorlíček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…