Exhejtmanka Moravčíková možná stane v čele majetkové komise

23.11.2012 20:13

Bývalá středočeská hejtmanka Zuzana Moravčíková (ČSSD), pro kterou se v nové krajské vládě nenašlo místo, by mohla být uvolněnou šéfkou krajské majetkové komise. ČTK to dnes řekl její nástupce Josef Řihák (ČSSD) s tím, že bude tuto možnost prosazovat. Podle něj jde o lepší variantu než udělat z Moravčíkové ředitelku Galerie Středočeského kraje, jak navrhují někteří jeho kolegové z ČSSD.

Exhejtmanka Moravčíková možná stane v čele majetkové komise
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zuzana Moravčíková

"Udělám všechno pro to, abychom využili jejích zkušeností," uvedl Řihák s poukazem na někdejší působení Moravčíkové ve funkci hejtmanovy náměstkyně pro majetek. Nemá prý ani problém s tím, že spolu měli v minulosti napjaté vztahy. Moravčíková měla totiž ambice hejtmanský post obhájit, spolustraníci ale usoudili, že Řihák bude lepším kandidátem. "Jsem zvyklý dělat tlusté čáry, ať jsme si - co jsme si," uvedl Řihák. Podotkl, že situace by byla jednodušší, kdyby ČSSD vládla menšinově a nemusela se o křesla v krajské radě dělit s komunisty. "Třeba by se tam paní Moravčíková dostala," poznamenal.

Šéf středočeské ČSSD Miloš Petera ale míní, že Moravčíková by se mohla stát šéfkou krajské příspěvkové organizace; nabídl jí vedení Galerie Středočeského kraje v Kutné Hoře. Podle něj jde o oficiální stanovisko krajského výkonného výboru ČSSD. "Myslím si, že bychom jí měli dát politickou funkci. Nemyslím si, že bychom jí měli dát funkci v nějaké příspěvkové organizaci," nesouhlasí Řihák.

Oficiální rozhodnutí ještě nepadlo

Bývalá hejtmanka uvedla, že dostala několik nabídek a zatím se nerozhodla. Kutnohorskému týdeníku Tep řekla, že kromě funkce ve vedení galerie, kvůli níž by se vzhledem ke střetu zájmů musela vzdát mandátu krajské zastupitelky, dostala i nabídku od kutnohorského starosty Iva Šance (Šance pro Kutnou Horu) dělat v Kutné Hoře místostarostku. "O této nabídce nemohu rozhodovat sama, je to záležitostí sociální demokracie v Kutné Hoře. Znamenalo by to totiž jednat nově o podobě koalice. Na nejbližší členské schůzi místní organizace ČSSD tuto problematiku probereme a já jsem připravena podřídit se názoru kutnohorských sociálních demokratů," uvedla. Řiháka tato možnost překvapila.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…