Exmanželka Kocourka si najala právníky, aby získala část z 16 milionů

22.11.2011 17:57

Exmanželka někdejšího ministra průmyslu a obchodu Martina Kocourka se domáhá jeho peněz. Najala už právníky a chce na něm vysoudit část podezřelých 16 milionů, kvůli kterým Kocourek odešel z funkce.

Exmanželka Kocourka si najala právníky, aby získala část z 16 milionů
Foto: Repro ČT
Popisek: Exministr Martin Kocourek na tiskové konferenci

Bývalá manželka exministra průmyslu a obchodu Martina Kocourka chce nárok na část z jeho peněz. On sám odstoupil právě kvůli podezřelým 16 milionům na účtě jeho matky. V pondělí jeho exmanželka pověřila právníky, aby od něj část těchto peněz vymohli.

Kocourek totiž o milionech na matčině účtu řekl, že jsou to peníze, které se snažil skrýt před rozvodem se svou bývalou ženou. "Učinila jsem rozhodnutí a předala celou věc svému právnímu zástupci s tím, aby zahájil příslušné úkony," uvedla pro server Týden.cz Kocourková.

Související: Zhroucená troska, půjde sedět na deset let. Kocourek dostává výprask

Podrobnosti však zatím nechtěla sdělit a ani Kocourek její aktivitu nechce komentovat. Podle serveru nyní právníci učiní jeden z několika možných kroků. Advokát se s požadavkem o vyrovnání kvůli společnému jmění manželů s exministrem spojí. Pokud se nedohodnou, může následovat žaloba, v případě pravomocného rozsudku a neplacení dokonce exekuce.

Kauzu, která vyvrcholila Kocourkovým odstoupením, zahájila na začátku listopadu zpráva Mladé fronty Dnes, že ministrova matka uzavřela 3. března 2008 smlouvu se společností Key Investments a že už o týden později se na jejím účtu objevily dluhopisy společnosti v hodnotě 16 milionů korun. Kocourková je za několik měsíců prodala za 16,14 milionu Kč.

K věci:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…