FOTO Čekali jsme na Tommyho Robinsona. Nic. Ale aspoň to schytal redaktor ČT přede všemi

05.04.2019 14:00

Česká suverenita Jany Volfové chtěla využít zrušení konference věnované rodině, které se na půdě Poslanecké sněmovny měl zúčastnit i kontroverzní britský protiislámský aktivista Tommy Robinson. Akce byla zrušená na poslední chvíli. Robinson tak měl dorazit alespoň do sídla České suverenity a poskytovat rozhovory tam. Kvůli nevolnosti ovšem nedorazil. Ještě včera večer byl přitom spatřen v restauracích v doprovodu dvou mladých Češek. Za korupci nepravomocně odsouzený David Rath se na místě Robinsona zastával před redaktorem České televize.

FOTO Čekali jsme na Tommyho Robinsona. Nic. Ale aspoň to schytal redaktor ČT přede všemi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Po zrušené konferenci ve sněmovně se Tommy Robinson měl dostavit na tiskovou konferenci do sídla České suverenity. Avšak prý z hlediska těžkého záchvatu alergie nedorazil

O menší kontroverzi v tuzemských médiích se koncem týdne postarala zrušená konference na půdě Poslanecké sněmovny, které se měl zúčastnit i známý a několikrát trestaný pravicový aktivista a bojovník proti islámu Tommy Robinson. 

Anketa

Prospívají Piráti české politice?

hlasovalo: 28865 lidí

Právě kvůli účasti Tommyho Robinsona byla nakonec konference zrušena. A to přímo ze strany pořádajícího poslance klubu ANO Milana Poura. Pour si dle svých slov nezjistil včas, co je vlastně Robinson zač. 

V reakci na zrušenou konferenci se příležitosti chytla strana Česká suverenita někdejší sociální demokratky Jany Volfové a rozhodla se dát Robinsonovi prostor přímo ve své stranické kanceláři v pražských Holešovicích. Z neznámých důvodů se setkání zúčastnil i v korupční kauze nepravomocně odsouzený lídr kandidátky České suverenity do blížících se evropských voleb David Rath. 

Na příjezd Tommyho Robinsona se čekalo od 10. hodiny dopoledne. Na místě byli novináři z několika médií. Předsedkyně České suverenity a bývalá sociální demokratka Jana Volfová uklidňovala čekající tím, že se Robinsonovi udělalo špatně, ale že určitě přijede. 

To, že se kontroverzní Brit z minulosti známý například šéfováním krajně nacionalistické English Defence League do sídla strany nedostaví vůbec, Volfová prozradila až během tiskové konference České suverenity, během které řečnila spolu s Rathem. 

„Zdravotní stav Tommyho Robinsona se dramaticky zhoršil, nevíme, co to je, možná nějaká alergie,” uklidňovala zúčastněné novináře předsedkyně strany Česká suverenita a bývalá sociální demokratka Jana Volfová. Více Robinsonův zdravotní stav neupřesnila. Fotografie ze sociálních sítí, které naše redakce získala, nicméně naznačují, že ještě včera večer byl Tommy Robinson po svém příletu do Prahy zřejmě zdravý jako rybička. A zřejmě měl taktéž bohatý společenský program s dvojicí mladých Češek. 

TOMMY ROBINSON SE BAVIL S DĚVČATY:

S nápojem a v blíže neidentifikovaném restauračním zařízení v Praze se s Robinsonem vyfotila například česká lovkyně a propagátorka honů všeho druhu, milovnice zbraní Michaela Fialová. „Za pravdu je různá sazba, jednou pomník, jindy vazba. Kdo jí řekne dřív než včas, tomu pravda zláme vaz,” doplnila fotografii na Facebooku ve svém příspěvku citátem z pera Karla Havlíčka Borovského. 

Podobnou fotografií zřejmě z totožného podniku se na Facebooku pochlubila i bloggerka a aktivistka Lea Vojteková Šofránková. „Takže Tommy a já. Je to obrovský sympaťák. Jinak zítra měl mít řeč v Poslanecké sněmovně, ale najednou to zrušili,” napsala Vojteková na Facebooku. 

Novináři, kteří s očekáváním čekali na Tommyho Robinsona, si tak nakonec museli vystačit jen s Rathem a Volfovou. 

Rath: Poslanci se podělali

I tak ale bylo veselo. Například Rath během tiskové konference z plných plic nadával na islám a zastával se Robinsona před novináři. Vyjádřil například lítost nad tím, že byla konference o rodině, které se Robinson měl účastnit, zrušena. Poslanci ANO, kteří Robinsona nejdříve pozvali a poté konferenci zrušili, se podle Rathových slov „podělali“. 

Nepravomocně odsouzený Rath rovněž hájil během tiskovky Robinsona před novináři. Robinson je podle Ratha v tisku nespravedlivě nálepkován jako kriminálník a pravicový extrémista. Nepravomocně odsouzený Rath například Robinsona hájil před redaktorem České televize, který britského aktivistu označil výrazem „krajně pravicový aktivista”.

Rath pokáral Českou televizi

Rath se toho chytil a chtěl od novináře vědět, proč jej nazývá krajně pravicovým extrémistou. Žurnalista se ovšem hájil s tím, že jej tak nenazval, že použil pouze výraz „krajně pravicový aktivista“. „Já s paní Volfovou jsme vzešli ze sociální demokracie a skutečně já s krajní pravicí nemám nic společného," trval na svém Rath.„Krajní pravice jsou dneska islamisté,“ dodal Rath. „Historie se mění a zažítá schémata jsou jiná. A jestli je někdo skutečně pravicový extrémista a  radikál, tak jsou to ti islámští hoši, kteří tam odchytávali děvčata, zotročovali je,“ uvedl Rath.„Naopak Tommy Robinson proti tomuto bojuje,“ dodal. „Pravicový radikalismus je jinde a to co děláte, že dáváte nálepky je úplně špatně,“ uvedl Rath, podle kterého prý veřejnoprávním médiím potrvá, než si toto uvědomí. „Myslím si, že bychom se měli všichni zamyslet. A zvláště média, která jsou placena z veřejných peněz, by neměla nálepkovat a měly by skutečně informace poskytovat tak, jak jsou,“ dodal Rath.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bod

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…