FOTO Prezident Zeman se slavnou nobelistkou

20.09.2016 20:34

Prezident Miloš Zeman má v New Yorku, kam dorazil na každoroční zasedání Valného shromáždění OSN, nabitý program. V jeho rámci se sešel například i s laureátkou Nobelovy ceny za mír, nejvýraznější osobností politiky v Barmě, Su Ťij. Z jejich jednání prezidentský mluvčí Jiří Ovčáček zveřejnil na Twitteru i obrazovou dokumentaci.

FOTO Prezident Zeman se slavnou nobelistkou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Zahájení 71. zasedání Valného shromáždění OSN, setkání s generálním tajemníkem a řada schůzek. Takový program čeká prezidenta Miloše Zemana v New Yorku, kde ve středu vystoupí s projevem.

V New Yorku, kde je oproti České republice o šest hodin méně, se nejprve Zeman zúčastnil zahájení rozpravy Valného shromáždění, které otevřel svým projevem generální tajemník OSN Pan Ki-mun.

 

 

Před samotným začátkem oficiálního programu se Miloš Zeman stihl setkat s makedonským prezidentem Ďorge Ivanovem. Další schůzka, kterou česká hlava státu absolvovala ještě před začátkem jednání OSN, byla s vatikánským státním sekretářem Pietrem Parolinem.

Další setkání prezidenta Zemana se uskutečnilo s Aun Schan Su Ťij. Tato nositelka Nobelovy ceny míru byla donedávna hlavní osobností opozice v Barmě, nyní je nejvýraznější osobností vládní strany. Vzhledem k zákonným omezením se nemohla stát prezidentkou země, vykonává tedy pouze funkci poslankyně.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

9:55 Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

Je mi smutno z toho, jaká intelektuální bída je naším prezidentem. I to jsou slova politického komen…