FOTO To má být on. Ten prý okradl Romy sbírkou na pohřeb „českého Floyda“

19.07.2021 13:17

Po smrti Roma Stanislava Tomáše, jenž byl v Teplicích zpacifikován policií kvůli tomu, že ničil soukromé automobily, ale později v sanitce zkolaboval a zemřel, vyrazily v severočeském městě do ulic stovky lidí. Na sociálních sítích se také rozběhla sbírka na podporu pozůstalých. Jenže to má háček. Rodina pana Tomáše z této sbírky neviděla ani korunu. Peníze zmizely neznámo kde.

FOTO To má být on. Ten prý okradl Romy sbírkou na pohřeb „českého Floyda“
Foto: Vít Hassan
Popisek: Údajný romský podvodník David Mezei se sestrou zemřelého Roma

O romském občanovi Stanislavu Tomášovi některá média mluví jako o českém Floydovi, Afroameričan George Floyd zemřel vloni v květnu v USA po zákroku jednoho z policistů. Floydova smrt vyvolala v USA vlnu nepokojů. Po smrti Stanislava Tomáše se konala demonstrace v Teplicích. Skončila před místní policejní služebnou. Stanislav Tomáš totiž zkolaboval v sanitce poté, co byl v Teplicích zpacifikován policií kvůli tomu, že ničil osobní automobily v jedné z ulic.

Anketa

Jedete letos na zahraniční letní dovolenou?

hlasovalo: 8351 lidí

Lékař později konstatoval, že mužova smrt souvisela s užíváním drog.

Na sociální síti se rozjela sbírka na podporu pozůstalých. Podle informací MF Dnes šlo o sbírku zaměřenou na romskou komunitu. Peníze však neskončily u rodiny pana Tomáše, ale v rukách podvodníků.

„Říkají si ‚lajfeři‘ podle toho, že vysílají na facebooku live, tedy živě. Většina z nich jsou Romové a svá vysílání šíří opět mezi romskou komunitu. A vždy se věnují a vybírají peníze na událost, kterou zrovna komunita řeší. Teď je to nedávná smrt narkomana Stanislava Tomáše v Teplicích. A tak nadávají na policii, sprostě na všechny politiky, stát i neziskové organizace a nakonec prosí o peníze na pohřeb pro rodinu zemřelého,“ napsala k tomu MF Dnes s tím, že „lajfeři“ si pak nechají peníze pro sebe.

Pan David M., podle informací serveru ParlamentníListy.cz jde o Davida Mezeie, měl zřídit dva účty, jeden v Česku a jeden ve Velké Británii, a začal vybírat peníze na pohřeb Tomáše Stanislava. Novinářům odmítl sdělit, kolik už nasbíral peněz. Od sestry zemřelého ale získal plnou moc k tomu, aby takovou sbírku mohl organizovat. Rodina však neviděla ani halíř. Podivná sbírka běžela 2 týdny.

O romském občanovi Stanislavu Tomášovi některá média mluví jako o českém Floydovi, Afroameričan George Floyd zemřel vloni v květnu v USA po zákroku jednoho z policistů. Floydova smyt vyvolala v USA vlnu nepokojů. Po smrti Stanislava Tomáše se konala demonstrace v Teplicích. Skončila před místní policejní služebnou. Stanislav Tomáš totiž zkolaboval v sanitce poté, co byl v teplicich zpacifikován policií kvůli tomu, že ničil osobní automobily v jedné z ulic. Lékař později konstatoval, že mužova smrt souvisela s užíváním drog.  Na sociální síti se rozjela sbírka na podporu pozůstalých. Podle informací MF Dnes šlo o sbírku zaměřenou na romskou komunitu . Peníze však neskončily u rodiny pana Tomáše, ale v rukách podvodníků.  „Říkají si ‚lajfeři‘ podle toho, že vysílají na Facebooku live, tedy živě. Většina z nich jsou Romové a svá vysílání šíří opět mezi romskou komunitu. A vždy se věnují a vybírají peníze na událost, kterou zrovna komunita řeší. Teď je to nedávná smrt narkomana Stanislava Tomáše v Teplicích. A tak nadávají na policii, sprostě na všechny politiky, stát i neziskové organizace a nakonec prosí o peníze na pohřeb pro rodinu zemřelého.“ napsala k tomu MF Dnes s tím, že „lajfeři“ si pak nechají peníze pro sebe. Pan David M., podle informací serveru ParlamentníListy.cz jde o Davida Mezeie, zřídil dva účty, jeden v Česku a jeden ve Velké Británii, a začal vybírat peníze na podmínek Tomáše Stanislava. Novinářům odmítl sdělit, kolik už nasbíral peněz. Od sestry zemřelého ale získal plnou moc k tomu, aby takovou sbírku mohl organizovat. Rodina však neviděla ani halíř. Podivná sbírka běžela 2 týdny.   „Nevím, kolik se vybralo, žádné peníze jsem neviděla, nedostala a na pohřeb peníze nemám. Já už chci jen mít klid, chci pohřeb bratra a hotovo,“ řekla sestra zemřelého Simona. Přitom podle pohřební služby, která organizovala pohřeb, bylo původně v plánu dodat rakev až z Ameriky za desítky tisíc korun.

Foto Davida Mezeie, který na demonstraci utěšoval sestru zemřelého Stanislava Tomáše, pořídil fotograf Vít Hassan.

„Nevím, kolik se vybralo, žádné peníze jsem neviděla, nedostala a na pohřeb peníze nemám. Já už chci jen mít klid, chci pohřeb bratra a hotovo,“ řekla sestra zemřelého Stanislava.

Přitom podle pohřební služby, která organizovala pohřeb, bylo původně v plánu dodat rakev až z Ameriky za desítky tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

9:55 Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

Je mi smutno z toho, jaká intelektuální bída je naším prezidentem. I to jsou slova politického komen…