Filmařský sraz v Berlíně jede na nenávisti k Trumpovi. Ani znalci prý něco takového nepamatují

16.02.2019 18:12

69. ročník filmového Berlinale je podle účastníků velmi revoluční – alespoň tedy, co se týče nálady. A kdo za to podle všeho může? Prezident USA Donald Trump. Píše to server Reflex.cz.

Filmařský sraz v Berlíně jede na nenávisti k Trumpovi. Ani znalci prý něco takového nepamatují
Foto: White house
Popisek: Donald Trump

Osobnost Donalda Trumpa je podle autorky článku Terezy Spáčilové živnou půdou pro hovory vedené na tiskových konferencích, červených kobercích i ve frontách na lístky do kina. A hovoří se o něm i v nejrůznějších diskusích o filmech. Sama Spáčilová pak uvádí, že atmosféra je vypjatá víc než kdy v minulosti.

Původní text ZDE.

„Snad ještě nikdy jsem v Berlíně necítil tolik odhodlání a hněvu. Program Berlinale Talents, jehož jsem se účastnil, navštěvují filmaři ze všech myslitelných zemí včetně rozvojových, o nichž by člověk řekl, že musí mít úplně jiné starosti, přesto jako by všechny spojovala jediná myšlenka: Postavit se zlu zosobňovanému Trumpem, protože svět za jeho vlády prostě není zdravý,“ poznamenal například host festivalu Alex McDowell.

A velmi zostra se k americké hlavě státu vyjádřila i polská režisérka Agnieszka Hollandová. Ta v metafoře Trumpa přirovnala k sovětskému Muži z oceli. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…