Fischerova anketa: Co má dělat prezident? Reprezentovat v cizině

12.05.2012 11:20

Prezidentský kandidát Jan Fischer oslovuje často veřejnost prostřednictvím svého oficiálního facebookového profilu. Píše statusy, nahrává fotky z oficiálních i neoficiálních akcí, píše si s příznivci. Naposledy zveřejnil anketu, v níž se zajímá, čemu by se měl podle lidí nový prezident ve svém úřadu nejvíce věnovat.

Fischerova anketa: Co má dělat prezident? Reprezentovat v cizině
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Jan Fischer

Na prvním místě ankety, která zněla: Jaký aspekt prezidenta republiky je podle vás nejdůležitější, resp. čemu by se měl prezident ve svém úřadě nejvíce věnovat? se objevila odpověď: Reprezentovat Českou republiku v zahraničí. Tento názor zcela převálcoval takové odpovědi jako Řešení problémů občanů, Iniciování radikální revize ústavy a zákonů, nebo Moderování diskuze mezi politickými stranami.

Jan Fischer, který je už teď horkým favoritem na prezidentské křeslo, by se tedy nemusel obávat. Podle dostupných informací mluví anglicky, rusky, německy a francouzsky, takže by neměl problémy s dorozumíváním se na zahraničních cestách. Fischer si profil na facebooku založil 5. března letošního roku, protože pochopil, že zejména pro mladou generaci jsou sociální sítě velkým lákadlem a na svoje statusy a příspěvky může upozornit spoustu potencionálních voličů.

Agentury pro výzkum veřejného mínění ho opakovaně uvádějí jako dosavadního favorita přímé volby prezidenta, která se uskuteční příští rok.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …