Fištejn ostře: Kdyby chtělo Rusko pomoct lidem na Ukrajině, zastaví dodávku zbraní

25.08.2014 22:57

V úterý se na summitu v Minsku sejdou prezidenti Ukrajiny a Ruska, pozorovatelé ale zásadní průlom v konfliktu na Ukrajině nečekají. Nedávno Moskva vyslala směrem na východ Ukrajiny humanitární konvoj, nyní se zvažuje druhý. Podle komentátora Jefima Fištejna jde ale jen o záložní plán Vladimira Putina.

Fištejn ostře: Kdyby chtělo Rusko pomoct lidem na Ukrajině, zastaví dodávku zbraní
Foto: Archiv
Popisek: Jefim Fištejn

Podle Jefima Fištejna je humanitární konvoj jakýmsi plánem B ruského prezidenta Vladimira Putina. „Ten spočívá v trvalém zpochybňování územní celistvosti Ukrajiny,“ vysvětloval v Událostech, komentářích. Podle něj tím Moskva ukazuje, že bez její pomoci by Ukrajina nevydržela.

„Smyslem není pomoct lidem, protože jsme se ani nedozvěděli, kdo tu pomoc dostal,“ dodal Fištejn. V části aut byla podle jeho slov humanitární pomoc, část aut ale byla nevysvětlitelně prázdná. „Kdyby Rusko chtělo pomoct těm nešťastníkům, kteří skutečně strádají, tak zastaví dodávku zbraní,“ míní.

Konvoj aut do země projel i bez souhlasu Kyjeva, podle novinářky Natalie Sudliankové bude druhý již méně problematický. „Myslím, že tento druhý bude nejen v doprovodu Červeného kříže, ale i představitelů Ukrajiny,“ uvedla šéfredaktorka týdeníku Pražský telegraf. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…