Fňukající Němcová s Kalouskem. Mediální odborník si vystřelil z demobloku. Vrací se křik kolem Duky a další zlo

28.05.2020 18:35

Bývalý člen Rady pro rozhlasové a TV vysílání Petr Štěpánek komentuje reakce Miroslava Kalouska (TOP 09) a Miroslavy Němcové (ODS) na zvolení Hany Lipovské, Luboše Xavera Veselého a Pavla Matochy do Rady ČT. Kalousek i Němcová hovoří o narušení nezávislosti ČT, podle Štěpánka jsou ale směšní. „Znáte něco legračnějšího, než je fňukající demobloček?“ táže se.

Fňukající Němcová s Kalouskem. Mediální odborník si vystřelil z demobloku. Vrací se křik kolem Duky a další zlo
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Spisovatel, hudebník Petr Štěpánek

Anketa

Dokáží Hana Lipovská a Xaver Veselý něco skutečně změnit v ČT?

92%
8%
hlasovalo: 16152 lidí
„Nejhorší, co se může politikovi stát, je, že je směšný. Politik, který po každé demokratické volbě, jež dopadne jinak, než by si přál, běží do televize vykřikovat, že je ohrožena demokracie, případně nezávislost České televize, je jen a jen směšný. Ta přehlídka legračních politických kašpárků už začíná být impozantní. Znáte něco legračnějšího, než je fňukající demobloček?“ reagoval posměšně Štěpánek na svém facebooku.

Po včerejší volbě Hany Lipovské, kterou nominovala katolická církev pod vedením kardinála Dominika Duky, ohlásil Kalousek, že zvažuje opuštění církve. „Otče kardinále, Vámi nominovaná osoba se vyjádřila, že nerozumí smyslu veřejnoprávních médií. Ideální kvalifikace pro radní ČT... Díky Vám jsem byl desítky let hrdý na to, že jsem katolík. Kvůli Vám dnes přemýšlím o tom, že z katolické církve vystoupím,“ byl zdrcen Kalousek.

Němcová volbu považuje za „vážné ohrožení svobody, nezávislosti, objektivity a vyváženosti fungování veřejnoprávního média“. ODS podle ní ví o kandidátech, kteří by lépe vyhovovali nárokům členství v Radě ČT, která má sledovat objektivitu, vyváženost a svobodu informací. „Dělala jsem si takový svůj osobní žebříček a část kandidátů by bezpochyby vyhovovala lépe než ti, kteří byli dnes zvoleni,“ prohlásila. Výsledek ale dle svých slov čekala. „Pro mě ta volba je i není zklamáním, protože jsem počítala s tím, že ta vládní mašinérie to prosadí,“ pravila Němcová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…