Foldyna ukázal na konkrétní spoluviníky teroristických útoků v Paříži

14.11.2015 15:44

Poslanec Jaroslav Foldyna (ČSSD) se stejně jak mnoho jeho kolegů vyjádřil na svém Facebooku k teroristickým útokům v Paříži. Podle něj za současnou situaci nesou odpovědnost všichni, kteří se podíleli na vměšování se do života v arabském regionu.

Foldyna ukázal na konkrétní spoluviníky teroristických útoků v Paříži
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Jaroslav Foldyna na mítinku v Lounech

„V tomto hořkém okamžiku pro francouzský národ vyjadřuji upřímnou soustrast všem pozůstalým, ale i všem občanům Francie. Je to bezprecedentní ohavný čin, který nemá žádné ospravedlnění,“ napsal Foldyna stejně jako mnoho jeho politických kolegů, ať už z levého či pravého politického křídla.

Zároveň se ale sociálnědemokratický poslanec vyjádřil  k tomu, kdo je za situaci zodpovědný. „Nesou za něj však politickou spoluodpovědnost ti politici, kteří se spolupodíleli na destabilizaci Iráku, Libye, Sýrie. Ti, kteří politicky, ale i vojensky podporovali a podporují vměšování se do života v arabském regionu,“ napsal dále s tím, že podle něj neexistují umírnění islamisté, kteří dostávají zbraně a podporu od USA a ostatních zemí tzv. demokratického světa.

Podle Foldyny jsou to teroristé, a tak je třeba je společně zničit. „Je nutné je společně zlikvidovat. Geopolitické hry, kterých jsme dnes svědky, jsou nebezpečným ohrožením lidstva,“ napsal a dodal, že jsou podle něj v pozadí mocenské zájmy a zájmy nadnárodních finančních monopolů. „Ti z utrpení lidí jen bohatnou...“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …