Fotbalista Beckham: Chci zůstat v EU. Už kvůli svým dětem

22.06.2016 6:42

Žijící fotbalová legenda David Beckham se vyjádřil ke svému postoji k nadcházejícímu referendu. „Domnívám se, že pro nás bude lepší, pokud budeme světovým problémům čelit v rámci většího celku,“ napsal fotbalista do komentáře na svůj instagram.

Fotbalista Beckham: Chci zůstat v EU. Už kvůli svým dětem
Foto: archiv tan
Popisek: Brexit

Anglický fotbalista zveřejnil na svém instagramu slavnou fotografii, na které je vidět spolu s francouzským fotbalistou Ericem Cantonou, ještě z časů, kdy spolu hráli za proslulý Manchester United. Patnáct minut po zveřejnění fotografie jí „lajkem“ podpořilo 50 000 uživatelů.

„Velmi se zajímám o dění ve své zemi, a ať už čtvrteční referendum dopadne jakkoliv, vždycky budeme velkou zemí. Obě strany debaty mají právo na svůj názor, což by mělo být respektováno bez ohledu na výsledek referenda,“ napsal Beckam do komentáře k fotografii.

„Svá nejlepší léta jsem strávil hrou za svůj domácí klub, Manchester United. Vyrůstal jsem spolu se skupinou mladých britských hráčů jako Ryanem Giggsem, Paulem Scholesem, Nickym Buttem nebo Nevillem Brothersem. V týmu byla navíc skupina starších, mnohem zkušenějších britských hráčů jako Gary Pallister, Steve Bruce a Paul Ince,“ napsal.

„Jsem si jistý tím, že jsme byli lepším a silnějším týmem díky dánskému brankáři Peteru Schmeichelovi, díky vedení Ira Roye Keana a nesporným kvalitám Francouze Erica Cantonyho. Měl jsem to štěstí, že jsem mohl hrát a žít v Madridu, Miláně a Paříži, se spoluhráči z celého světa. Tato úžasná evropská města a jejich vášniví fanoušci dali mně a mé rodině příležitost užít si jejich unikátní a inspirující kulturu,“ přiznal s vděkem Beckham.

„Žijeme v neustále se měnícím a propojeném světě, kde jsme silní, jestliže stojíme pospolu. Už jen s ohledem na své děti a děti svých dětí bychom měli čelit světovým problémům spolu, ne samostatně.“

„Z těchto důvodů budu volit ‚Remain‘,“ napsal fotbalista.

Nedlouho po zveřejnění Beckhamova prohlášení se k němu vyjádřil předseda vlády David Cameron, který uvedl, že byl velmi „potěšen“, když zjistil, že je fotbalista pro setrvání Velké Británie v Evropské unii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…