Gazdík: Ať má Peake deset poslanců. Jinak chceme předčasné volby

17.04.2012 21:37

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík odmítá těsnou sněmovní většinu. Podle něj by bylo ideální, aby koalice měla 104 až 105 poslanců. K tomu by ale Karolína Peake musela sehnat nad deset „odpadlíků“ z Věcí veřejných.

Gazdík: Ať má Peake deset poslanců. Jinak chceme předčasné volby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

„Většina 104-105 poslanců je prostě většina, s kterou se podle mě dá vládnout. Menší počet si nedovedu příliš představit,“ uvedl Petr Gazdík v Impulsech Václava Moravce. Shoduje se na tom i s premiérem Petrem Nečasem.

Kolik má nyní koalice poslanců? „To myslím, že teď ví jenom pán Bůh. Myslím, že to neví naprosto nikdo. My to nevíme, nicméně obdivuji ten tah, který Karolína Peake udělala, to, že se distancovala od destrukčního stylu, od korupčního stylu Víta Bárty a Radka Johna,“ prohlásil Gazdík. „V případě, že vládní koalice nemá dostatečnou většinu ve Sněmovně, tak bych vítal předčasné volby,“ dodal však další možnost.

Gazdík se kroku Peake dozvěděl těsně před rozhovorem, o ničem dopředu nevěděl. „Ne, vůbec, ani já ani nikdo z nás s tím nepočítal, pro mě to je nová zpráva, čerstvá asi hodinu. Byl jsem překvapen, dozvěděl jsem se to od vašich kolegů novinářů. Nicméně ta strana měla evidentně vnitřní potíže,“ míní. „My jsme rozhodně žádný puč nechystali,“ odmítl, že by šlo o čin ODS a TOP 09.

Peake za přeběhlici rozhodně nepovažuje. „Já považuji Karolínu Peake za člověka, který se distancoval od destrukčního politického stylu. Já si myslím, že na programu, s kterým ona šla do Sněmovny, na tom, na postojích, které ona kdykoliv zastávala na K9, se nic nemění,“ míní.

Odklon Peake vítá ještě z jednoho důvodu – teoreticky totiž už nebude muset nikdy jednat s Vítem Bártou. „Vy na rozdíl a bohužel nebo bohudík ani posluchači na rozdíl ode mě nesedávali ty hodiny na K9 a neposlouchali ty nesmyslné plky a směřování odnikud nikam, kdy se zas po sedmihodinovém jednání čekalo, jak se druhý den Vít Bárta znovu vyspal,“ dodal Gazdík.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…