Gazdík před kamerami: Stát chtějí řídit firmy a sektofirmy. Spravedlnost pokulhává

18.04.2016 19:12

Staronový předseda Starostů a nezávislých se zostra pustil do hnutí ANO. Nelíbí se mu, že toto vládní hnutí reprezentuje v podstatě jen a pouze Andrej Babiš. Andrej Babiš, který se navíc snaží řídit všechno centrálně. A to je špatně. Obratem však připustil, že Starostové uzavřou po krajských volbách koalice s ANO, pokud to povede k odstavení komunistů od vlády. Velmi kriticky se vyjádřil i na adresu orgánů činných v trestním řízení.

Gazdík před kamerami: Stát chtějí řídit firmy a sektofirmy. Spravedlnost pokulhává
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda sněmovny Petr Gazdík

„Nám se zdá, že klasické politické strany selhávaly a ty nové byly spíš sektofirmami nebo přímo firmami,“ prohlásil hned v úvodu. Zastal se však TOP 09. Podle názoru hosta je velmi dobře, že TOP 09 vznikla, a je dobře, že ji v minulosti vedl Karel Schwarzenberg coby velká morální autorita. Výhodou Starostů a nezávislých pak je, že toto hnutí reprezentuje na 1 500 úspěšných starostů. Doufá proto, že v krajských volbách uspěje hnutí ve všech krajích. Pokud voliči chtějí změnu, ale současně nechtějí hlasovat jen pro hnutí hnané penězi a různými výkřiky do tmy, tak by měli volit hnutí Starostů a nezávislých.

Pár slov přidal i k obvinění  libereckého hejtmana Martina Půty v korupční kauze. V posledních letech policie velmi nesmyslně obviňuje komunální politiky. A přitom se nic neděje. Nikdo se s ním nebaví. „A jestliže takto fungují naše orgány činné v trestním řízení, jsou schopny zlikvidovat člověka,“ rozčílil se v pořadu Gazdík. „Spravedlnost v této zemi začíná pokulhávat,“ doplnil. To je podle jeho názoru zásadní problém.

Především pravici zasáhly právě kroky orgánů činných v trestním řízení, ale nejen ony. To ale není jediný problém. Dnes se jako pravicová strana profiluje hnutí ANO Andreje Babiše, jenže mezi ANO a Starosty je prý jeden zásadní rozdíl. „My chceme řešit vše odspodu, Andrej Babiš chce řešit vše z centra,“ rýpl si Gazdík. Navíc hnutí ANO rovná se Andrej Babiš. Ačkoli má tento muž za sebou např. kauzu Čapího hnízda, pánové Ištvan a Šlachta nic nedělají. Nedělají nic ani v jiných kauzách, které má za sebou hnutí ANO v některých městech. Z toho je patrné, že se v naší zemi uplatňuje dvojí metr spravedlnosti, a to je třeba změnit.

Nevyloučil však, že se Starostové spojí s ANO po volbách, pokud by takováto koalice vedla k odstavení komunistů od moci. Koalice, kde působí i komunisté, vládne např. v Gazdíkově Zlínském kraji a vládne velmi špatně. Dnes vládnoucí koalice v kraji ČSSD, SPO a komunistů prý např. nestojí o to, aby bylo zasedání krajského zastupitelstva přenášeno živě na internetu. Zřejmě prý nechtějí, aby jim občané viděli pod prsty. „Asi pro to mají důvod,“ řekl host.

Poslední slova věnoval kořenům České republiky. Gazdík má strach z toho, jak se odkláníme od lidských práv i od křesťansko-židovských tradic. „Víte, my dnes máme na všechno miliony dokumentů, ale v minulosti na mnoho věcí stačilo Desatero,“ uzavřel své vystoupení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…