Hamáček je dle průzkumu nejdůvěryhodnější ze všech šéfů parlametních stran

16.10.2020 22:22

Nejdůvěryhodnějším stranickým představitelem je podle průzkumu CVVM ministr vnitra a předseda ČSSD Jan Hamáček. Následují předseda ANO a předseda vlády Andrej Babiš a předseda Trikolóry Václav Klaus mladší. Pětici uzavírají pirátský předseda Ivan Bartoš a hlavní představitel SPD Tomio Okamura. Představitelé některých opozičních stran si příliš dobře nevedli.

Hamáček je dle průzkumu nejdůvěryhodnější ze všech šéfů parlametních stran
Foto: Repro TN.cz
Popisek: Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD)

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 15.10.2020)

74%
26%
hlasovalo: 21991 lidí
Janu Hamáčkovi důvěru vyslovilo až 43 % dotázaných, Andreji Babišovi 39 % a Václavu Klausovi mladšímu 30 %. Čtvrtý Ivan Bartoš je důvěryhodný pro 28 % dotázaných a Tomio Okamura pro 27 %.

Co se naopak týče politiků s největší nedůvěrou, zde vede Okamura (61 %) následovaný s pouze dvoubodovým odstupem Vojtěchem Filipem (59 %), třetí skončil Ivan Bartoš (54 %) a pětici uzavírá Andrej Babiš (53 %).

Z dalších politiků byl předseda KSČM Vojtěch Filip šestý s největší důvěrou (22 % důvěřuje, 59 % nedůvěřuje), předseda KDU-ČSL Marián Jurečka sedmý (21 % : 38 %) a první místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek skončil na osmém místě (21 % : 52 %).

Důvěru pod dvacet procent má předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová (18 % : 40 %), předseda ODS Petr Fiala (18 % : 52 %) a nepříliš dobře si vedl i předseda hnutí STAN Vít Rakušan (17 % : 37 %).

Průzkum probíhal od 5. do 20. září a zapojilo se do něj 951 lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…