Hanáková odvolala dva Besserovy úředníky

26.01.2012 19:57

Ministryně kultury Alena Hanáková provedla víc než měsíc po svém jmenování první personální změny ve svém resortu. Z funkce odvolala ekonomickou náměstkyni Michaelu Vojtovou a ředitele odboru vnitřní správy a investic Miloše Philippa Štrajta. Oba nastoupili za jejího předchůdce Jiřího Bessera.

Hanáková odvolala dva Besserovy úředníky
Foto: top09.cz
Popisek: Ministryně kultury Alena Hanáková

Oba odvolaní do úřadu nastoupili v době působení Jiřího Bessera, předchůdce Hanákové. Řízením ekonomické sekce ministryně dočasně pověřila Janu Přerovskou, dosavadní ředitelku ekonomického odboru. Štrajta zatím nahradí jeho zástupkyně a vedoucí majetkoprávního a spisového oddělení Irena Šťáhlavská.

Překračoval Šrajta pracomoci?

Přesné důvody odvolání obou úředníků ministerstvo nezveřejnilo, pouze uvádí, že ministryně "považuje do budoucna ekonomický úsek resortu za klíčový, proto se rozhodla provést personální změny v jeho vedení".

Podle zdrojů ČTK za Štrajtovým odvoláním pravděpodobně stojí překračování pravomocí. Jako ředitel vnitřní správy a investic neměl kompetence k tomu, aby například inicioval schůzku s ředitelem Národní galerie v Praze a předložil mu smlouvu o převodu Salmovského paláce ze správy galerie do správy Uměleckoprůmyslového muzea v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

10:21 Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

Staří, v ekonomických problémech, nevzdělaní. Takoví jsou dle společného projektu agentury STEM a Če…