Hašek bude spolupracovat s ministrem Tomanem, dál bude koncipient

19.07.2018 18:29

Bývalý jihomoravský hejtman a někdejší poslanec Michal Hašek (ČSSD) bude externě spolupracovat s ministrem zemědělství Miroslavem Tomanem (za ČSSD), bude členem jeho legislativní rady. Hašek dnes ČTK řekl, že to bude standardní dohoda o provedení práce a předpokládá za ni podle časové náročnosti odměnu v jednotkách tisíců Kč měsíčně.

Hašek bude spolupracovat s ministrem Tomanem, dál bude koncipient
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Michal Hašek.

Dál zůstává koncipientem Advokátní kanceláře Jansta, Kostka. Při práci pro ministra se chce Hašek zaměřit na zpřísnění legislativy pro chov šelem, ale i na audit k církevním restitucím. Zabývat se bude i suchem nebo vinařskou legislativou.

Hašek působil v minulosti v zemědělském sněmovním výboru. „Přijal jsem dnes nabídku ministra Tomana na externí spolupráci s ním a v rámci legislativní rady Ministerstva zemědělství, kterou ustavil jako svůj poradní orgán. Jejím úkolem bude spolupracovat na připravované legislativě týkající se resortu a resortních organizací,“ uvedl Hašek.

Podle něj nejde o profesní změnu a nebude úředníkem ministerstva, zůstává koncipientem advokátní kanceláře. „Zasedání budou jednou měsíčně s jasnými výstupy, žádná trafika. Předpokládám podle časové náročnosti odměnu v jednotkách tisíc měsíčně,“ řekl Hašek.

Jako první úkoly vidí přípravu zpřísnění legislativy upravující chov šelem, což je reakce na aktuální případ obchodování s chráněnými zvířaty. Dalším bodem je podle Haška příprava auditu provedení církevních restitucí. „Spolupracovat budeme na základě úkolu pana ministra Tomana úzce s antibyrokratickou komisí Ministerstva zemědělství například návrhem na zrušení nebo zjednodušení některých předpisů zbytečně administrativně zatěžujících zemědělské podnikatele,“ dodal Hašek.

Hašek byl jihomoravským hejtmanem, předsedou Asociace krajů ČR, poslancem i místopředsedou ČSSD. Po sporech uvnitř strany a takzvaném lánském puči v roce 2013 z vedení ČSSD i s několika dalšími odešel a zůstal řadovým členem. Nyní je pouze krajským zastupitelem, ČSSD je však v Jihomoravském kraji v koalici. Haška před lety označil za svého přítele prezident Miloš Zeman, Hašek je jeho neplaceným poradcem pro regionální rozvoj. Ministr Toman byl zase ve volbách v roce 2013 lídrem Strany práv občanů - zemanovců (SPOZ) v Ústeckém kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…