Havel nás nenáviděl, tvrdí slovenský poslanec. Přání k narozeninám se trochu zvrtlo

16.09.2019 15:00

Slovenský poslanec Luboš Blaha popřál k narozeninám někdejšímu premiérovi Slovenské republiky. Udeřil přitom do bývalého slovenského prezidenta Andreje Kisky a osopil se na současnou prezidentku Zuzanu Čaputovou, která prý neváhala brát peníze od George Sorose. Ani další slovenské politiky neopominul. Ti podle Blahy nesahají Ficovi v podstatě ani po kotníky. Ránu od Blahy dostal i Václav Havel a Evropská unie.

Havel nás nenáviděl, tvrdí slovenský poslanec. Přání k narozeninám se trochu zvrtlo
Foto: screen Smer-SD
Popisek: Robert Fico

Někdejší slovenský premiér Robert Fico oslavil v neděli 15. září 55. narozeniny. Jeho stranický kolega ve straně Smer – sociálna demokracia při této příležitosti poznamenal, že dnes je v módě na Fica plivat. Blaha však podle svých slov neváhá kráčet proti proudu a rozhodl se lidem říct, proč si Fica velmi váží.

Fico pochází z dělnické rodiny. Naproti tomu Miroslav Beblavý, zakladatel strany Spolu, pochází podle Blahy z rodiny zbohatlíků, kteří získali jmění v privatizaci 90. let.  

Na vysoké škole prý Fico pilně studoval a dotáhl to až na docenta. Naproti tomu lídr opoziční Strany Svoboda a solidarita Richard Sulík podle Blahy sepsal diplomovou práci, kterou sestavil jen ze čtyř knih.

„Studium si musel odpracovat, ne jako mladý svazák Kiska, kterému jeho fotr, straník před rokem 1989, zařídil kariéru,“ napsal Blaha na sociální síti Facebook.

Anketa

Kdybyste si mohli zablokovat veškeré vysílání České televize, a zbavit se tak placení koncesionářského poplatku, využili byste takovou možnost?

95%
5%
hlasovalo: 31866 lidí

Po škole začal normálně pracovat. Tím se podle Blahy Fico liší od slovenské prezidentky Zuzany Čaputové.

„Neživil se tím, že by se přisál k Sorosovým penězům z Ameriky jako Čaputová, že by bohatnul na lichvě jako Kiska. A ne, ani nepašoval drogy z Rakouska v zavřených flaštičkách,“ nešetřil tvrdými slovy vůči politickým konkurentům Smeru Blaha.

A když vstoupil do politiky, zůstal věrný levici, nependloval mezi různě orientovanými politickými stranami jako jeho mnozí političtí konkurenti.

„Když zakládal Smer, v kanceláři na dveřích měl Che Guevaru, levicový symbol. Na rozdíl od Osuského neměl americkou hymnu jako zvonění na telefonu. A na rozdíl od Čaputové se nepodbízel kultu Havla, který Slováky vždy nenáviděl,“ vyjádřil se Blaha. „Jako premiér deset let makal od rána do večera, aby se Slovensku dařilo. Jeho pracovní týden neměl jen tři dny jako u Kisky a z práce domů se nenechal vozit státní letkou,“ pokračoval politik ve chvalozpěvu na Fica.

Zkrátka a dobře, Blaha na Ficovi oceňuje, že zůstal vlastencem a socialistou. „Ne bruselským socialistou, kteří si levici pletou s homosexualitou, ale slovenským socialistou, který pod tím slovem vidí ochranu pracujících lidí a respekt k jejich práci,“ doplnil ještě slovenský poslanec.

Na rozdíl od liberálně vychovávaných dětí si prý navíc Fico velmi dobře pamatuje, že Slovensko od nacistů osvobodila Rudá armáda. V součtu toho prý Robert Fico udělal pro svou zemi víc než kterýkoliv jiný slovenský politik. A občané Slovenska si prý za to všechno Fica velmi váží.

O pár chvil později udeřil na Kisku a Čaputovou znovu. Na rozdíl od nich prý Fico v zahraničí vždy hájil zájmy Slovenska a nekopal do své země.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…