Hejtman Zimola šťouchnul do Babiše i Jiřího Pospíšila

03.02.2014 12:03

Jihočeský hejtman Jiří Zimola na svém Facebooku zveřejnil vtipné postřehy k uplynulému týdnu. K odjezdu sportovců do dějiště olympijských her napsal: „Z oči v oči v Soči spatří Velkého bratra...“ Věnuje se i jmenování vlády a odchodu Jiřího Pospíšila z ODS.

Hejtman Zimola šťouchnul do Babiše i Jiřího Pospíšila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zimola

V úvodu své kratičké glosy reaguje Zimola na odlet českých sportovců do Soči. Tam už odletělo více než pět desítek sportovců reprezentujících Českou republiku, trenérů a dalších členů realizačních týmů. Těší se již na zahájení zimních olympijských her. Na palubě vojenského speciálu bylo i několik medailových aspirantů. Avšak Jiří Zimola nahlíží na věc poněkud absurdněji.

„Olympionici odletěli do Ruska. Z oči v oči v Soči spatří Velkého bratra v praxi. Orwell by se dmul pýchou. Teď jen aby Velký bratr nezastínil Coubertina…“ píše hejtman na svém Facebooku.

Premiér chce uzdravit tuto zemi

V glose věnované uplynulému týdnu nemohl pominout jmenování vlády premiéra Bohuslava Sobotky, který podle Zimoly chce uzdravit naši zemi.
„Máme vládu a máme jmenované ministry. Tradiční nepřejícností prezidenta republiky ale nemáme super Ministerstvo zdravotnictví se dvěma ministry. Prezident by měl vzít na vědomí tři věci: Že premiér ví, co dělá, neboť chce uzdravit tuto zemi, že české zemědělství už bylo dávno nahrazeno dotovanou `údržbou krajiny` a tedy že jeho trosky hravě zvládne řídit některý jiný ministr. Třeba ten financí…“ zhodnotil Jiří Zimola.

Obrácení Ferdyše Pištory

Pod názvem „Co týden dal a co vzal“ hejtman Jihočeského kraje reflektuje odchod Jiřího Pospíšila z lůna občanských demokratů.

„Z ODS odešel J. Pospíšil. Jízlivého glosátora by napadlo přirovnání k hlodavcům opouštějícím potápějící se loď. Nejsa jízlivý, napadá mě, jestli to spíš nebude obrácení Ferdyše Pištory. Pro připomenutí: Pištora je kasař a lump, který se šťastnou shodou náhod stane čestným poslíčkem u bankéře Rosenštoka. A propos, knihu napsal jistý Langer…“ odkazuje Zimola k české divadelní klasice.

Ještě o jmenování vlády

V závěru své glosy míří Zimola svá sarkastická slova na Hrad k uším prezidenta. Jde stále ještě o jmenování nové vlády a jejích ministrů, když v jmenovacím dopise byla chybně uvedená některá jména. „Političtí komentátoři a ústavní experti, čest výjimkám, nezkritizovali svévoli prezidenta M. Zemana, když jmenoval výhradně o své vůli několik ministrů. Podle `čestných výjimek` se prezident zachoval neústavně, neb jeho jmenování nepředcházel návrh premiérův. Gratuluji panu prezidentovi, že v rekordně krátké době přesvědčil všechny své kritiky, že ústavní zvyklosti jsou vpravdě idiotské,“ uzavírá sociální demokrat Jiří Zimola své postřehy k minulému týdnu na svém Facebooku.

Celý text Jiřího Zimoly:

Co týden dal a co vzal

Olympionici odletěli do Ruska. Z oči v oči v Soči spatří Velkého bratra v praxi. Orwell by se dmul pýchou. Teď jen, aby Velký bratr nezastínil Coubertina…

Máme Vládu a máme jmenované ministry. Tradiční nepřejícností prezidenta republiky ale nemáme super ministerstvo zdravotnictví se dvěma ministry. Prezident by měl vzít na vědomí tři věci: že premiér ví, co dělá, neboť chce uzdravit tuto zemi, že české zemědělství už bylo dávno nahrazeno dotovanou „údržbou krajiny“ a tedy že jeho trosky hravě zvládne řídit některý jiný ministr. Třeba ten financí…

Z ODS odešel J.Pospíšil. Jízlivého glosátora by napadlo přirovnání k hlodavcům, opouštějícím potápějící se loď. Nejsa jízlivý, napadá mě, jestli to spíš nebude obrácení Ferdyše Pištory. Pro připomenutí: Pištora je kasař a lump, který se šťastnou shodou náhod stane čestným poslíčkem u bankéře Rosenštoka. Apropó, knihu napsal jistý Langer…

Političtí komentátoři a ústavní experti, čest výjimkám, nezkritizovali svévoli prezidenta M.Zemana, když jmenoval výhradně o své vůli několik ministrů. Podle „čestných výjimek“ se prezident zachoval neústavně, neb jeho jmenování nepředcházel návrh premiérův. Gratuluji panu prezidentovi, že v rekordně krátké době přesvědčil všechny své kritiky, že ústavní zvyklosti jsou vpravdě idiotské.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…