Hnilička končí, uvedla ČT

17.05.2021 12:10

Někdejší poslanec za hnutí ANO a šéf Národní sportovní agentury odchází z čela této instituce. Výzvám k odchodu čelil už v lednu, kdy se ukázalo, že se v Teplicích účastnil oslav narozenin podnikatele Petra Bendy, ačkoli hotely měly být v rámci boje s pandemií v té době zavřeny.

Hnilička končí, uvedla ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Hnilička, předseda Národní sportovní agentury

Podle informací České televize si Milan Hnilička balí krabice a končí na postu šéfa Národní sportovní agentury.

Tlaku na odstoupení čelil už v lednu, kdy vyšlo najevo, že se v jednom z teplických hotelů zúčastnil oslav narozenin podnikatele Petra Bendy. Hotely přitom měly být z nařízení vlády zavřené. V rámci boje s pandemií nemoci covid-19.

Národní sportovní agenturu už také prověřovali auditoři a Hnilička v minulosti ohlásil, že když v hospodaření instituce najdou příliš velké nesrovnalosti, opustí svůj post.  

„Pevně věřím, že tam žádné nesrovnalosti nejsou, ale kdyby se něco takového většího formátu prokázalo, tak rezignuji,“ prohlásil v únoru Hnilička.

A teď odchází.

Premiér Andrej Babiš (ANO) Hniličkovi poděkoval za odvedenou práci. „Během dvou let díky své urputnosti vybojoval a vybudoval vlastně takové menší ministerstvo sportu,“ konstatoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci od spojence dostali nepříjemný vzkaz

9:54 Ukrajinci od spojence dostali nepříjemný vzkaz

Rusové pokračují v postupu na východě Ukrajiny. Útočí u Svatove a podle washingtonského Institutu pr…