Hokejista proti herci. Předvolební bitva pokračuje i na Zemanově Vysočině

22.01.2013 20:28

V prvním kole prezidentské volby v kraji Vysočina vyhrál Miloš Zeman (SPOZ) a jeho tým usiluje o to, aby se tak stalo i v kole druhém. Obce na Vysočině jsou oblepeny jeho plakáty, je slyšet ozvučené auto s Milošem Zemanem a svou podporu mu vyjádřil např. i hokejový trenér Dukly Jihlava a hokejové reprezentace Stanislav Neveselý. Informuje o tom server iDnes.cz. Dodává však, že o přízeň voličů srdnatě bojuje i tým Karla Schwarzenberga (TOP 09).

Hokejista proti herci. Předvolební bitva pokračuje i na Zemanově Vysočině
Foto: hns
Popisek: Miloš zeman a Karel Schwarzenberg

"Je to vyrovnaná bitva. Oba kandidáti mají svoji kvalitu. Já jsem v prvním kole volil po delší úvaze pana Zemana a dám mu hlas i v druhém kole," uvedl Neveselý. Další hokejová legenda Dukly Josef Augusta o své volbě stále přemýšlí a nechce prozradit, komu dá hlas.

Masaryk také neměl za manželku Češku

Zeman má na Vysočině podporu i v masivní plakátové kampani. Platí to i o centru kraje Jihlavě, čehož si mohou všimnout i podporovatelé Karla Schwarzenberga. Kníže se ale podle všeho nevzdává. Slušnou pozornost přilákala např. předvolební akce Jedeme v tom s Karlem, na které promluvil i třebíčský rodák a herec Oldřich Navrátil.

"Jednoznačně volím Schwarzenberga. Je to velmi slušný člověk, v odhadu na lidi se málokdy mýlím. Je noblesní, neútočí, přitom má jasné a pevné postoje. Vadí mi angažovanost rodiny Klausových v podpoře Zemana, házení špíny. Doslova mě rozlítila nacionalistická myšlenka paní Klausové, že se jí nelíbí představa Rakušanky coby první dámy. Charlotta Masaryková byla Američanka a neuměla slovo česky. A Masaryk, myslím, nebyl zas tak špatný prezident," řekl do mikrofonu Oldřich Navrátil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…