Hrozí nová arbitráž. Kvůli zastavení IZIP

18.07.2012 17:33

Zastavení projektu IZIP možná povede k tomu, že Česká republika bude čelit další mezinárodní arbitráži. Rozhodnutí VZP je předmětem kritiky od menšinového akcionáře projektu, který se cítí poškozen.

Hrozí nová arbitráž. Kvůli zastavení IZIP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

Menšinový akcionář společnosti IZIP, společnost eHI eHealth International, zásadně nesouhlasí s tím, že projekt elektronických zdravotnických knížek bude ukončen. Považuje jej za nezákonný a správná radu VZP, která projekt zastavila, obviňuje z poškození obchodních zájmů.

Správce 49 procentního podílu v IZIP Thomas Ladner v České televizi nevyloučil, že poškozený akcionář povede proti České republice mezinárodní arbitráž. Toho se obávají i členové správní rady pojišťovny. „Já se obávám, že možnost arbitráží a popřípadě nějakých dalších nákladů, které to přinese pro VZP, existuje,“ tvrdí pro Českou televizi poslankyně KSČM a členka rady Soňa Marková.

Ani ředitel VZP Pavel Horák nevylučuje, že menšinový akcionář se svého uspokojení bude domáhat tímto způsobem. „Riziko obchodních sporů tady vždycky je. To nemůžete nikdy vyloučit,“ připuští pro ČT.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

11:50 „Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

Na Jacka Smithe, zvláštního poradce odpovědného za dohled nad trestními vyšetřováními bývalého prezi…