Imunitní výbor se začne zabývat vydáním Pekárka

28.11.2012 7:08

Sněmovní mandátový a imunitní výbor se dnes začne zabývat žádostí soudu o vydání poslance Romana Pekárka ke stíhání. Pekárek, který počátkem listopadu nahradil jednoho z rebelujících poslanců ODS, byl v květnu nepravomocně odsouzen za korupci k šesti letům vězení. Nyní by se mělo u pražského vrchního soudu uskutečnit odvolací řízení.

Imunitní výbor se začne zabývat vydáním Pekárka
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Tři noví poslanci za ODS - Pavel Bohatec, Miroslav Bernášek a Roman Pekárek

Výbor by dnes ještě neměl doporučit poslancům, zda má soudní řízení pokračovat, nebo ne. Měl by se k věci sejít ještě na dalším zasedání, které bude při prosincové sněmovní schůzi a na které si Pekárka pozve.

 Na schůzi dolní komory, která začne příští týden, by poslanci měli rozhodnout definitivně. Odvolací jednání soudu je nařízeno na 18. prosince. Pekárek, který pomohl koalici prosadit daňový balíček, církevní restituce nebo zavedení reformního druhého důchodového pilíře od příštího roku, už pozastavil členství v ODS. Ačkoli ho špičky ODS vyzývaly ke složení poslaneckého mandátu, neučinil to.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

9:55 Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

Je mi smutno z toho, jaká intelektuální bída je naším prezidentem. I to jsou slova politického komen…