Iniciativa D.O.S.T. bude protestovat proti festivalu Prague Pride

16.08.2013 6:29

Konzervativci z iniciativy D.O.S.T. se dnes chystají protestovat proti festivalu Prague Pride, který přibližuje život gayů, leseb, bisexuálů a transsexuálů.

Iniciativa D.O.S.T. bude protestovat proti festivalu Prague Pride
Foto: Hans Štembera
Popisek: Průvodem vyvrcholil festival homosexuálů a lesbiček Prague Pride

Velvyslanectvím Francie, USA a Británie, které akci podpořily, předají dopoledne protestní nóty. Večer se pak znovu chtějí sejít před francouzskou ambasádou, kde chtějí vyjádřit solidaritu francouzským odpůrcům sňatků homosexuálů.

Třetí ročník festivalu Prague Pride se koná od 12. do 18. srpna. Vyvrcholit by měl v sobotu karnevalovým průvodem centrem Prahy. Podle iniciativy D.O.S.T. je přehlídka obscénní a nevkusně vnucuje ideologii homosexualismu. Tento pojem poprvé před dvěma lety použil exprezident Václav Klaus. Ten se staví proti registrovanému partnerství.

Předávání protestních nót

Zástupci iniciativy předají dopoledne postupně protestní nóty francouzskému, americkému a britskému velvyslanectví, jejichž představitelé festival Prague Pride podpořili. Konzervativci tak postupují každý rok. Od 19:00 pak chtějí před francouzskou ambasádou protestovat proti "duhové totalitě". Podle nich se francouzští ochránci rodiny při protestech proti sňatkům homosexuálů stali "terčem šikany a pronásledování" ze strany tamních úřadů a policie. Francie před nedávnem přijala zákon, který umožňuje osobám stejného pohlaví vstoupit do manželství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…