Islamisté jsou ti nejhorší paraziti, slyšeli jsme na demonstraci v Ostravě. A Vitásková přidala z pódia nepěkná čísla

28.09.2016 22:12

REPORTÁŽ „Pojďme společně vyjádřit svůj nesouhlas se Sobotkovou vládou, která neposlouchá veřejnost a kolaboruje s Bruselem a kancléřkou Merkelovou,“ prohlásil hned v úvodu svého vystoupení na ostravské demonstraci proti imigraci a uprchlickým kvótám předseda hnutí Úsvit - Národní koalice Miroslav Lidinský. Akce, která zároveň probíhala také v Praze, Plzni a Mostu, se ale tentokrát v metropoli Moravskoslezského kraje zúčastnilo daleko méně návštěvníků, než tomu bylo v loňském roce.

Islamisté jsou ti nejhorší paraziti, slyšeli jsme na demonstraci v Ostravě. A Vitásková přidala z pódia nepěkná čísla
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Předseda Úsvitu - NK Miroslav Lidinský na ostravské demonstraci proti islamizaci Chceme bezpečnou zemi

Hnutí Úsvit pochopitelně využilo demonstraci jako svou volební „agitku“ a mnohokrát na ní zaznělo, aby lidé, pokud chtějí zabránit přijímání uprchlíků podle bruselských kvót, a tedy i islamizaci Evropy, volili právě jejich kandidáty. „Do konce září plánuje naše vláda přijmout podle svých závazků vůči Evropské unii 2 691 běženců a v dalších letech se připravuje na dalších šest tisíc imigrantů,“ dodal ještě předseda Lidinský, vyznamenaný válečný veterán.

Ten, jak prozradil redakci ParlamentníchListů.cz, by přivítal, kdyby se kandidáti Úsvitu dostali v nastávajících krajských volbách do zastupitelstev alespoň ve třech či čtyřech regionech. V senátních volbách pak dával velkou šanci na zvolení svému lídrovi z Moravskoslezského kraje, známé bojovnici proti solárním baronům a současné předsedkyni Energetického regulačního úřadu Aleně Vitáskové.

Právě ta ho pak vystřídala na pódiu u mikrofonu. „Já velmi otevřeně vystupuji proti imigraci, jelikož nesouhlasím s tím, aby naše vláda investovala do uprchlíků stamiliony, když není schopna se slušně postarat o naše postižené a těžce nemocné lidi nebo o seniory. Vždyť my stále neumíme do společnosti začlenit ani Romy, kteří jsou většinou křesťané a mají s námi stejný jazyk, i když se o to snažíme už desítky let. Jak bychom mohli integrovat muslimy s naprosto odlišným vyznáním a zcela jinými společenskými zvyky, které jsou pro nás nepřijatelné?“ vysvětlila svůj postoj první dáma české energetiky. Také hned vyzvala všechny účastníky akce, aby podpořili ji a další kandidáty Úsvitu - Národní koalice v nastávajících volbách.

Lidé se muslimů bojí, na demonstraci ale nepřijdou

Letošní protestní akce Úsvitu v Ostravě, v Den české státnosti, měla poněkud odlišný charakter od té loňské. Jednak měla více společenský charakter, vystoupilo na ní několik skupin a zpěváků, byla tedy pro účastníky zábavnější, zároveň ale připomínala spíše účelovou, předvolební akci. I když v průběhu demonstrace například probíhala i petice proti uprchlickým kvótám diktovaným z Bruselu, jež podepsaly stovky kolemjdoucích. „Nižší účast než obvykle si vysvětluji tím, že pěkné počasí v den volna využilo mnoho lidí spíše k výletům, ale bohužel také z toho důvodu, že některým lidem se podařilo dát našemu hnutí nálepku rasismu, což je sice nesmysl, avšak někdy to zafunguje. Veřejnost se stále bojí muslimských migrantů, po teroristických útocích v Evropě ještě možná víc než vloni, ale mnoho lidí na demonstraci vůbec nepřijde,“ posteskl si šéf Úsvitu Lidinský.

Na ostravskou manifestaci přijeli také zástupci spřáteleného polského hnutí Ruch narodowy, kteří Úsvit v jeho boji proti islamizaci veřejně podpořili. Vedoucí výpravy Jerzy Kenig připomněl ve svém projevu společnou česko-polskou historii a ocenil úsilí Úsvitu při vytvoření společné mezinárodní organizace Pevnost Evropa, která nyní sdružuje zástupce už 18 států, jež vystupují proti nelegální migraci z islámských zemí. „I když se u nás od minulého roku vyměnila vláda, až tak moc se toho zase nezměnilo v souvislosti s odporem vůči nelegálním uprchlíkům. V Polsku je jich minimum, a proto je veřejnost vůči tomuto problému celkem lhostejná. Naše vláda, stejně jako ta vaše, často mění své stanovisko, jednou je kvótám nakloněná, jindy je zase rezolutně odmítá,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Jerzy Kenig.

Na pražské demonstraci jsme byli i s kamerou:

Islamisté jsou prý ti nejhorší paraziti

Na demonstraci zazněly jak v Ostravě, tak i z Prahy, Plzně a Mostu (přenášené velemostem) téměř stejné názory, které hnutí Úsvit - Národní koalice prezentuje už delší dobu. Tedy především kritika na nedostatečnou ochranu státních hranic, na benevolenci naší vlády vůči migraci a apely na vystoupení z Evropské unie, kterou většina diskutérů označila za nefunkční byrokratický orgán. Naprostá většina účastníků akce vždy odměnila všechny vystupující lídry hnutí za jejich projevy silným potleskem.

„Jsem tady, abych podpořil Úsvit, protože s většinou jejich názorů určitě souhlasím. Rozhodoval jsem se, jestli ve volbách podpořím je anebo SPD, nakonec jsem se rozhodl pro Úsvit. Proti islamizaci se musí bojovat už teď, i když tady muslimy zatím nemáme, protože to může být jen otázkou času. Islamisté se totiž chovají jako ti nejhorší paraziti, kteří nakonec napadají i své dobrosrdečné hostitele,“ vysvětlil svoji účast i s rodinou na ostravské akci jeden z jejích návštěvníků, Jiří Brückner z Nového Jičína.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Štěpán

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …