Islamisté vyhrávají válku, píše italský novinář

18.07.2017 16:23

Na první pohled se může zdát, že Islámský stát prohrává. Ztratil irácký Mosul a kolem hlavního města teroristů Rakká se stahuje prstenec armádních jednotek, které hodlají město dobýt. Italský novinář Giulio Meotti však tvrdí, že teroristé sice možná prohrávají jednu bitvu, jenže ve válce celkově vítězí. Český překlad textu italského novináře přinesl server Neviditelný pes.

Islamisté vyhrávají válku, píše italský novinář
Foto: Youtube.com
Popisek: Vlajka Islámského státu

Islámský stát sice už několik let ztrácí své území a z hlediska dějin vlastně ani moc dlouho netrvá. Jenže to neznamená, že by jeho zrod a existence neovlivnily celý svět na léta dopředu. Nacisté byli také u moci jen 12 let, ale o hrůzách, kterých se dopustili, se hovoří ještě více než 70 let po skončení druhé světové války. A s Islámským státem to prý bude podobné.

„ISIS po sobě zanechává bezprecedentní teroristickou infrastrukturu (za dva roky zemřelo na evropské půdě 277 Evropanů). Zatímco v Mosulu ISIS ustupuje, v Manchesteru postupuje rychle vpřed. Chalífát svou válku v Evropě vyhrává. Vzestup Jeremyho Corbyna, ultrapacifistického lídra labouristů, který obvinil ‚válku proti teroru‘ z nedávných útoků v Manchesteru a Londýně, by byl v Británii před šesti měsíci nemyslitelný. Jeho úspěch je jasně spojen s nedávným krveprolitím v britských ulicích,“ píše Giulio Meotti pro server Gatestone Institute.

Celý text naleznete zde.

„Na Západě ISIS napadl parlament v Ottawě, kavárnu v Kodani, pláž v Nice, sociální centrum v San Bernardinu, metro a letiště v Bruselu, koncert v Manchesteru, divadlo, sportovní stadion, restaurace a košer supermarket v Paříži, kostel v Rouenu, vánoční trh v Berlíně a nákupní střediska ve Stockholmu. To není špatné pro ‚juniorský tým‘ (‚JV Team‘), jak chalífát nazval Barack Obama,“ pokračuje italský novinář.

Islamisté dokázali ovlivnit celý svět. Dosáhli toho, že v jejich řadách bojovali Evropané a věrnost Islámskému státu přísahali radikálové v Egyptě, v rozvrácené Libyi a na řadě dalších míst světa. A statisíce až miliony dalších lidí se nechaly teroristy z Islámského státu vyděsit. Radikálové rozšířili s pomocí internetu tak bestiální videa, že mnozí lidé po jejich zhlédnutí neměli právě lehké spaní. Významnou stopu po sobě teroristé zanechali i v kulturní oblasti, a to bohužel tím, že řadu slavných historických památek zničili. Šlo přitom o památky stovky až tisíce let staré a světové společenství je dlouho chránilo. Před hrůzným řáděním radikálů je však neuchránilo. Nabízí se tedy otázka, zda bude svět schopen chránit kulturní dědictví alespoň v budoucnu.  

A to není jediné dědictví islamistů, jejichž „stát“ je znám také pod zkratkou Daeš, které světu zůstalo. Teroristé vyhladili tisíce lidí, kteří se na Blízkém východě hlásili k jinému než islámskému náboženství, takže tento region je teď vlastně mnohem víc muslimský, než býval před řáděním teroristů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…