Islámský stát má nový cíl. Snaží se proniknout do Ruska

13.07.2015 21:45

Islámský stát dobře zvládá šíření své propagandy. Za pomoci natočení poprav hodlá rozsévat strach mezi těmi, které považuje za nepřátele, a naopak některými prvky, které ze svého pohledu vnímá jako pozitivní, láká nové bojovníky do svých řad. Své mediální aktivity teď posiluje i v rusky mluvících oblastech. A podle serveru The Guardian má úspěch.

Islámský stát má nový cíl. Snaží se proniknout do Ruska
Foto: wikipedia
Popisek: Vlajka Islámského státu

„Ačkoli rusky mluvící bojovníci Islámského státu uveřejňovali již dříve zprávy na sociálních sítích, v poslední době k tomu využívá aktivit skupiny Furat Media, která šíří své vysílání na Facebooku, Twitteru i Tumblru. Právě přes Furat deklarovala jedna z militantních skupin zřízení provincie IS na severním Kavkazu, uvnitř samotné Ruské federace,“ píše britský deník na serveru.

Celý text v angličtině najdete zde

Furat Media se zrodila 5. června a na sociálních sítích začala uveřejňovat své propagandistické zprávy v podobě motivačních textů a videí. Ačkoli byla tato aktivita opakovaně blokována, islamisté vždy našli způsob, jak se s novou mediální značkou vrátit na scénu. Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov nedávno oznámil, že v Sýrii či Iráku v řadách teroristů bojují na dva tisíce Rusů.

Propaganda islamistů v azbuce není ničím novým, ale dosud šlo spíše o nekoordinovanou aktivitu. Furat Media ale mění situaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…