Ivan Langer si přečetl v novinách, že měl být pokladníkem ODS. A začal řádit

05.04.2014 10:17

Bývalý místopředseda ODS Ivan Langer se ohradil proti formulaci v článku v deníku Právo s názvem Babiš se zná s Rittigem léta. Z formulace v textu se dalo usuzovat, že Langer je v současnosti neoficiálním pokladníkem ODS. Proti tomu se ohradil s tím, že toto nepodložené tvrzení poškozuje jeho jméno a zasahuje do jeho práv. Redakce Práva se Langerovi omluvila, ale zároveň tvrdí, že článek mluvil v jeho případě pouze o minulosti a nikoli o současných funkcích.

Ivan Langer si přečetl v novinách, že měl být pokladníkem ODS. A začal řádit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Langer na kongresu ODS

V článku šlo o to, že ministr financí Andrej Babiš (ANO) přiznal, že zná stíhaného lobbistu Ivo Rittiga 15 let. „S panem Rittigem se znám dlouho, je to nějakých patnáct let určitě. Známe se z tenisu v Prostějově, konaly se tam turnaje," řekl Babiš Právu. Deník v této souvislosti připomněl, že se na tenise musel Babiš vídat i s Ivanem Langerem. „V prostředí prostějovského tenisu, kde se setkával Babiš s Rittigem, se léta pohybuje také bývalý ministr vnitra za ODS a neoficiální pokladník strany Ivan Langer,“ napsalo Právo a právě o tuto větu jde.

Tvrzení poškozuje mé jméno

Deník obdržel Langerovo sdělení: „Dobrý den. Důrazně se ohrazuji vůči skutkovému tvrzení, které bylo dnes publikováno v Právu o mé osobě! Nejsem neoficiální pokladník strany, míněno ODS. Vaše ničím nepodložené nepravdivé tvrzení poškozuje mé jméno a zasahuje do mých osobních práv. Žádám Vás tímto o okamžitou nápravu a omluvu!“ napsal Ivan Langer.

Právo proto dnes na jeho sdělení reaguje, avšak v textu prý není uvedeno, že je současným neoficiálním pokladníkem ODS, ale bývalým. Deník připojil také omluvu s tím, že redakce Práva měla za to, „že z dikce věty je zřejmé, že jím napadené označení jeho osoby se týká pouze minulosti, jak to také bylo míněno“.

Redakce se také pokusila doložit, odkud její tvrzení pochází. Při psaní článku prý vycházela i z nahrávky rozhovoru Martina Knetiga (ODS) s Liborem Michálkem, ve kterém Knetig prý uvedl, že Ivan Langer „má v tuto chvíli na starosti centrální pokladnu“.

Ivan Langer byl místopředsedou ODS a jedno volební období zastával funkci místopředsedy sněmovny. Od září 2006 do května 2009 působil jako ministr vnitra v obou vládách Mirka Topolánka. Během tohoto období současně necelý rok zastával funkci ministra informatiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…