Já budu hlasovat pro setrvání v EU, oznámil britský premiér Cameron

20.02.2016 14:54

Britský premiér David Cameron oznámil, že referendum o vystoupení či setrvání ostrovního království v EU proběhne 23. června. On sám bude hlasovat pro setrvání Velké Británie v evropském společenství. Informovala o tom ČTK.

Já budu hlasovat pro setrvání v EU, oznámil britský premiér Cameron
Foto: archiv
Popisek: Britský premiér David Cameron

Předseda vlády Spojeného království David Cameron oznámil svým občanům, kdy budou moci rozhodnout o dalším osudu své vlasti. Hlasování důležité pro celou Evropskou unii se odehraje 23. června tohoto roku. Doporučil lidem, aby hlasovali pro setrvání v EU.

Premiér však také řekl, že nechá své ministry svobodně se rozhodnout, zda budou voliče přesvědčovat o setrvání v EU, či naopak prosazovat vystoupení ze společenství. A několik jeho ministrů dává jasně najevo, že Bruselu už bylo dost. Tento názor neskrývá i ministr spravedlnosti a kamarád premiéra Michael Gove.

„Britské euroskeptiky ale výsledek Cameronova snažení v Bruselu očividně nenadchl. Důrazně ho odmítl předseda protievropské strany UKIP Nigel Farage, který míní, že jde o ‚skutečně patetickou dohodu‘, a vyzval k opuštění EU,“ píše ČTK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…