Já na něj peču. Pojď, kašli na něj. Slonková a Kubík naháněli Jiřího Paroubka kvůli penězům, ten je dokázal totálně odpudit

15.03.2017 9:04

Expremiérovi Jiřímu Paroubkovi se v pořadu Zvláštní vyšetřování na serveru Seznam Zprávy věnovali Jiří Kubík a Sabina Slonková. Podle nich totiž rozchod tohoto politika zapříčinil otázky ohledně financí.

Já na něj peču. Pojď, kašli na něj. Slonková a Kubík naháněli Jiřího Paroubka kvůli penězům, ten je dokázal totálně odpudit
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

„Žila jsem v neustálém strachu, s čím přijdeš. Kromě toho jsou tady také tvá tajemství,“ zmínila totiž v dopise na rozloučenou Petra Paroubková. Jiří Kubík se tak vydal do Malé Úpy, kam šly finance přes podle jeho slov neprůhledné sdružení Paroubkovy první ženy Zuzany. Šlo o finance Metrostavu, Třineckých železáren či Mostecké uhelné. 

„Koupil se za to penzion. Opravil se penzion, ale zůstává již šest let nevyužitý,“ zmínil Kubík s tím, že penzion měl být pro děti. Klíčovou postavou je pak podle pořadu majitel dalších chalup v Malé Úpě, podnikatel Jaroslav Syrový. Ten na otázku, kdy se penzion zprovozní, neodpověděl.

Jeden ze sousedů se pak zmínil, že penzion je hotov. „Měl to být penzion Budoucnost našich dětí. Já jsem také uvolnil tenkrát příjezd, po mém pozemku. Loni mi bylo řečeno panem Syrovým, že to je přístupová cesta. Přišel mi dopis z KRNAPu ohledně vyjmutí z travního porostu, žádost mnou podepsaná, což někdo zfalšoval,“ řekl muž, jenž však nechtěl celý případ označit jako podvod.

Anketa

Turecko považuji za ...

hlasovalo: 11205 lidí

Záhadou je pak podle reportérů i to, jak se podařilo nalákat Paroubkovi sponzory na financování jeho nově vzniklé strany LEV21, když opustil ČSSD. „Čtvrt milionu korun odeslala i jihomoravská firma Velantis, zastoupená zjevně bílým koněm,“ zní v pořadu. Slonková následně ukazuje fotku zarostlého muže, který má být oním sponzorem. „Jiří Melichar zmizel 20. 10. 2011 v půl jedné ráno,“ zaznívá také v reportáži. Údajně byl zraněn při nehodě, kdy bylo nalezeno jen jeho kolo a krev. Tělo se však nenašlo. Po muži bylo vyhlášeno celostátní pátrání. 

Klíčovou postavou strany byl Paroubkův přítel Petr Benda. Ten vysvětlení ohledně sponzorů nemá. „Prostě to byl fakt,“ uvedl. Následně odkázal na tajemníka strany Jaroslava Andrése. Ten hovořit o financování strany po telefonu nechtěl. 

Původní text s videem ZDE.

Paroubek v současné době tvrdí, že jeho žena Petra je psychicky nemocná. „Ona nechápe důsledky svého chování,“ zmínila pak reportérům Petřina matka. „Je zajímavé, jak se z ní snaží udělat blázna. Jak kdyby se připravoval na to, že Petra přijde a řekne něco, co se mu nebude hodit,“ podotkla k tomu Slonková.

Petra Paroubková se v současné době pohybuje s ochrankou. „Jde nám jen o to, jaké tajemství měla v tom dopise na mysli,“ zmiňuje Slonková členovi ochranky, když jej přemlouvá ke kontaktu s Paroubkovou. 

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Reportéři se pak v pořadu spojili i se samotným expremiérem. „Ono to je jedno tajemství. A to jsem jí vysvětlil. Je to osobní záležitost. S financováním partaje to nesouvisí,“ řekl Paroubek. K penzionu se vyjadřovat nechtěl, odkázal na Syrového. Ohledně financování strany LEV 21 pak odkázal, stejně jako Benda, na Andrése. „Se sponzory jsem se prakticky nescházel,“ podotkl a zavěsil. 

Oba reportéři se pak za ním vydali, když přijel domů ve svém Volvu. „Jděte prosím pryč. Já vám na nic odpovídat nebudu,“ sdělil ze své garáže Paroubek. „Nevím, o co jde, jestli chcete, abych odpověděl na nějaké otázky, dejte mi je písemně. Nemohu si vzpomenout na věci, které jsou patnáct let staré,“ řekl a zabouchl před nimi dveře.

„Já na něj peču,“ reaguje Kubík. „Pojď, kašli na něj,“ uzavírá. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…