Já si s ní jen povídal. Tedy... dělal jsem to s ní. Ale ona to chtěla! Africký násilník před soudem neuspěl

07.04.2017 20:11

Před okresním soudem ve Stuttgartu tento týden stanul v závěrečném procesu mladý migrant z Gambie, který čelil obvinění ze znásilnění přibližně stejně staré Němky. Ačkoli do poslední chvíle svoji vinu popíral, soud ho poslal do vězení.

Já si s ní jen povídal. Tedy... dělal jsem to s ní. Ale ona to chtěla! Africký násilník před soudem neuspěl
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

Jak líčí deník Stuttgarter Zeitung, dvaadvacetiletý Gambijec se před soudem zaklínal, že ženu v žádném případě neznásilnil. „Brání tomu mě přesvědčení a náboženství,“ cituje deník výpověď rodáka z Gambie, kde je oficiálním náboženstvím islám a 90 % obyvatel jsou muslimové. Soudkyně Manuela Haußmann však jeho slovům neuvěřila a poslala násilníka do vězení na tři roky a čtyři měsíce. Rozsudek zatím nicméně nenabyl právní moci.

Ke znásilnění došlo loni 2. listopadu v Magstadtu, kdy černošský mladík u sebe doma pořádal party. Hosté dle jeho výpovědi kouřili marihuanu a postupem času odcházeli domů. Nakonec u něj doma zůstala jen dvacetiletá žena, která byla natolik „společensky“ unavená, že se rozhodla přespat na pohovce. Násilník si mezitím lehl k ní a začal mladou ženu obtěžovat. Ta se probudila a okřikla jej, ať ji nechá být. Muž přesto ve znásilnění pokračoval až do konce.

„Muž při prvním stání tvrdil, že se ženou pouze komunikoval a znásilnění se v žádném případě nestalo. Podle své výpovědi dvacetiletou ženu kolem čtvrté hodiny ráno vyprovodil na zastávku a oba dva se poté rozešli do svých domovů. Když byl konfrontován s výsledky testu DNA, které prokázaly pohlavní styk, upravil svoji výpověď a tvrdil, že k sexu sice došlo, ale byl dobrovolný,“ píše Stuttgarter Zeitung.

Podle zjištění německého deníku se mladý Gambijec před německým soudem neocitl poprvé. Už jednou byl poslán do vězení za to, že napadl svého spolubydlícího skleněnou lahví. Z udělených dvou let a čtyř měsíců si odseděl pouze polovinu a poté byl propuštěn na kauci. „Také v tomto případě se obžalovaný dušoval, že nic neudělal a vše bylo pouhým nedorozuměním,“ referuje německý deník.

Přestože mladík argumentoval tím, že ve znásilnění mu bránilo jeho vzdělání, nenaučil se psát ani číst. „Z Gambie odešel ještě jako adolescent za prací. Nejprve žil v Libyi, poté v Mauretánii a v Nigeru. Odtud se vypravil k severoafrickým břehům a na lodi připlul do Evropy. O azyl požádal posléze v Německu a bylo mu zde umožněno zůstat do vyřízení celého procesu. „Ještě v době výkonu prvního trestu byla jeho žádost o azyl odmítnuta,“ píše deník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…