Já tu nechci radikály, já chci mírové soužití všech kultur. Ministr Herman si psal se čtenáři

22.12.2016 22:03

Z PROFILŮ Lidovecký ministr kultury Daniel Herman se jal znovu odpovídat na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Došlo i na myšlenku, zda by ministerstvo kultury mohlo vytvořit seznam seriózních internetových webů, na kterých by bylo možné najít věrohodné informace. Jak by se poznal takový „seriózní web“ uznaný ministerstvem?

Já tu nechci radikály, já chci mírové soužití všech kultur. Ministr Herman si psal se čtenáři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

V jedné z odpovědí ministr kultury zdůraznil, že nikdy neprosazoval příchod radikálů do Evropy. Reagoval tak na dotaz související s předvánočním teroristickým útokem v Berlíně. „Kdybyste byl v inkriminovanou dobu a to auto vám tam zabilo VAŠI manželku či dítě, prosazoval byste dál imigraci těchto radikálů? Díky za odpověď,“ napsal čtenář.

„Asi mi nerozumíte. Nikdy jsem imigraci radikálů neprosazoval. Tomu je třeba naopak zabránit! Já prosazuji mírové soužití lidí různých kultur. Že v Evropě již desítky let žijí miliony občanů, kteří pocházejí z kulturně odlišných oblastí světa, je fakt. Jde přece o to, předejít masovému konfliktu. Šíření nenávisti a kolektivní viny je špatné, ať už pochází z jakékoli strany,“ odvětil Herman. Atentát v Berlíně opakovaně odsoudil, a to i v dalších odpovědích.

Současně však vyzval k tomu, abychom oddělovali počínání teroristů od počínání většiny muslimů. Oddělení těchto dvou skupin považuje Herman za zásadní. Křesťany přece také neposuzujeme podle křižáckých výprav vedených před stovkami let.  

Mohlo by ministerstvo kultury připravit seznam seriózních webů?

Kromě toho také prozradil, že členové vlády, kteří zastávají současně post poslance, nejsou za poslaneckou práci placeni. Dostávají plat jen jako ministři, takže poslaneckou práci odvádějí v podstatě zdarma. Herman to považuje za správné. Napsal to v odpovědi čtenářce, která chtěla vědět, zda by ministerstvo kultury mohlo sepsat seznamy seriózních webů, kterým by se dalo věřit.

„Nemohlo by ministerstvo kultury třeba jednou ročně vydávat seznam webů, které budou seriózní? Zjistilo by se to tak, že by splnily nějaké podmínky – něco jako třeba strany, které se chtějí registrovat. Děkuji za vaši snahu něco změnit a přeji klidné Vánoce s rodinou a pevné zdraví v příštím roce,“ napsala čtenářka.

Další otázky a odpovědi naleznete zde.

„Vytvářet seznamy ‚seriózních‘ webů překračuje kompetence ministerstva kultury, děkuji Vám však za výraz důvěry, kterou našemu úřadu vyslovujete,“ odepsal Herman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…