Jak poznáte slušného člověka? Je to ten, co nevolil Zemana, vzkazuje Jiří X. Doležal a přidal něco o moskevském lihovaru

15.01.2018 16:58

Publicista Jiří X. Doležal se na serveru Reflex.cz rozepsal o nadcházejícím druhém kole prezidentské volby. Zúčtoval s Milošem Zemanem a podpořil Jiřího Drahoše.

Jak poznáte slušného člověka? Je to ten, co nevolil Zemana, vzkazuje Jiří X. Doležal a přidal něco o moskevském lihovaru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří X. Doležal

Jiří X. Doležal napjatě vyčkává druhé kolo prezidentské volby. Nepůjde v něm prý o nic menšího než o zachování demokratického charakteru České republiky a slušní lidé musejí držet spolu.

„Nejprve k definici slušného člověka – pro účely tohoto textu jím myslím všechny nevoliče Miloše Zemana, od pravičáků volících Topolánka jako já přes mlaďasy volící Hilšera až střední třídu, která to hodila Drahošovi, a samozřejmě i voliče, kteří to hodili jiným kandidátům. První kolo voleb ukázalo, že země není úplně v řiti, ale že se slušní lidé budou muset ještě za týden opravdu snažit, aby v Praze nevyrostl nový moskevský lihovar a z České republiky se nestala svazová republika Ruské federace,“ napsal Doležal.

Celý článek naleznete zde.

Publicista se prý obával, že Miloš Zeman vyhraje už v prvním kole, ale naštěstí se ukázalo, že většina národa nestojí za Zemanem. Kritici současné hlavy státu by si ale měli uvědomit, že současní voliči Miloše Zemana jsou sešikovaní za svým vůdcem, zatímco u lidí z opačného tábora se může stát, že ve druhém kole nepřijdou k volbám.

Jiří X. Doležal je připraven jít k volbám a odevzdat svůj hlas Jiřímu Drahošovi, a to i navzdory tomu, že se s profesorem Jiřím Drahošem v mnoha věcech neshodne. Doležal je však ochoten se přes to přenést, protože je pro něj mnohem důležitější, aby Miloš Zeman zmizel z Hradu.

„Profesor Drahoš je člověk, který se v kampani moc nevyhranil, ale jehož životní kariéra ukazuje, že má na funkci prezidenta kompetence. Byť je to trochu suchar a sluníčkář, je to vzdělaný gentleman. A pro naši zemi nyní vyvstává, dejme tomu, celonárodní úkol: Zapomenout na své kandidáty, jako já zapomenu na Topolánka, a jít hodit ve druhém kole svůj hlas Akademii věd, a ne venkovskému lihovaru, který ztělesňuje Zeman,“ apeloval na čtenáře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…